Sci-Tech

Škola za život

Škole uključene u eksperimentalni program dobivaju besplatan mobilni internet

Škole uključene u eksperimentalni program dobivaju besplatan mobilni internet

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) potpisalo je u sklopu provedbe eksperimentalnoga pilot-programa Škola za život ugovore o suradnji s tri hrvatska teleoperatera koji će učenicima i nastavnicima 74 škole u kojima će se program provoditi osigurati pristup digitalnim obrazovnim sadržajima bežičnim pristupom internetu

Ugovor je potpisan s HT-om, Tele2 i Vipnetom koji će, kako je priopćio MZO, za školsku godinu 2018./2019. svim učenicima i nastavnicima škola u kojima će se provoditi eksperimentalni program Škola za život, a koji izaberu korištenje besplatnih sadržaja teleoperatera, osigurati SIM karticu i besplatan pristup određenim mrežnim stranicama s obrazovnim sadržajima za 2 GB prometa mjesečno.

Zahvalivši teleoperaterima na uključivanju u projekt, ministrica Blaženka Divjak podsjetila je i na to da se u sve osnovne škole u petim i šestim razredima uvodi informatika kao obvezan predmet te da je u suradnji s IRIM-om u ovoj školskoj godini osigurano 45.000 micro:bitova za nastavu u osnovnim školama diljem Hrvatske.

"Sve je to dio digitalne transformacije škola jer naši učenici zaslužuju jednake šanse kao njihovi vršnjaci u drugim EU zemljama. Ovo je sjajan primjer kvalitetne suradnje gospodarstva i države", istaknula je ministrica.

Zadovoljstvo uključivanjem u projekt izrazili su i predstavnici teleoperatera direktor Sektora marketinga za privatne korisnike HT-a Richard Brešković, direktorica za marketing proizvoda i strategiju Tele2 Hrvatska Monika Majstorović i direktor marketinga Vipneta Lordan Kondić naglašavajući važnost razvoja STEM-a, unaprjeđenja digitalne pismenosti te uvođenja interaktivnoga pristupa učenju.


Reci što misliš!