Sci-Tech

u korak s vremenom

Liburnija od srijede uvodi mogućnost plaćanja mobilnom aplikacijom

Liburnija od srijede uvodi mogućnost plaćanja mobilnom aplikacijom
Grad Zadar

Liburnija d.o.o. od dana 12. rujna 2018. (srijeda) uvodi plaćanje prijevozne karte putem mobilne aplikacije Smartica.

Riječ je o aplikaciji za kupnju, aktivaciju i validaciju digitalnih prijevoznih karata koju je Vipnet razvio u partnerstvu s tvrtkom Trilix. Zahvaljujući suradnji s Liburnija d.o.o. omogućeno je njeno korištenje za usluge gradskog prijevoza u Zadru.

Istom će se moći kupiti karta za jedno putovanje u vrijednosti od 10,00 kn.

U daljnjim koracima se planira uvesti i kupovina putne karte na relaciji Zadar – Zračna luka i Zračna luka - Zadar po cijeni od 25,00 kn, te kupovina digitalnih putnih karata putem kreditnih/debitnih kartica.

Aplikacija se može besplatno preuzeti u Apple Store i Google Play trgovini, a mogu ju koristiti korisnici svih telekom operatora.

Kupnja karata putem aplikacije je vrlo jednostavna – potrebno je odabrati vrstu digitalne putne karte te izdanu kartu validirati u vozilu. Potvrda o plaćanju dolazi u obliku SMS poruke sa svim podacima o naplaćenom iznosu, dok izdana digitalna putna karta ostaje pohranjena unutar mobilne aplikacije. Tako je u svakom trenutku moguće kartu pokazati kontrolorima. Osim toga, aplikacija na vrijeme obavještava korisnike o isteku valjanosti karte.


Reci što misliš!