Sci-Tech

Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Objavljene konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta

Objavljene konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta
Leonard Kvarantan

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka objavljene su konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku za akademsku godinu 2018./2019.

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku za akademsku godinu 2018./2019., objavljene su na mrežnoj stranici www.postani-student.hr u srijedu, 19. rujna 2018. godine.

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 13.134 upisnih mjesta. Za preostala upisna mjesta, u jesenskom roku se prijavilo 7.235 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je 4 453 kandidata.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili:

•             Studij Sestrinstvo (stručni), Zdravstveno veleučilište u Zagrebu

•             Studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (izvanredni), Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, mjesto izvođenja: Petrinja

•             Studij Fizioterapija (stručni), Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci

•             Studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku

•             Studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, mjesto izvođenja: Zagreb.

Studijski programi s najviše prijava prvog prioriteta su: Medicina na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku i studij Gluma koji se izvodi na Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Sve dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.


Reci što misliš!