Sci-Tech

noviteti

Facebook idući tjedan lansira gadget za video chat

Facebook idući tjedan lansira gadget za video chat
@natanaelginting

Facebook je navodno napokon spreman za lansiranje uređaja za video razgovore pod nazivom Portal.

Prema "informaciji iz pouzdanog izvora" kojom raspolaže Cheddar, Facebook će tijekom idućeg tjedna lansirati svoj kućni uređaj za video chat pod nazivom Portal, kojeg je najavio još prije nekoliko mjeseci, a čije je izdavanje kasnilo zbog skandala s curenjem podataka i svjedočenjem Zuckerberga pred senatorima SAD-a.

Uređaj će izgledati poput tableta s kamerom, odnosno bit će nalik na Amazonov gadget Echo Show, te će se navodno prodavati s dvije dijagonale zaslona po cijenama od 300 i 400 dolara (ovisno o veličini).

Na njemu će se nalaziti širokokutna kamera koja će posjedovati vratašca za prekrivanje objektiva i isključivanje zvuka, kako ne bi mogao biti korišten za uhođenje, te će u sebi dakako imati integriranu Facebook aplikaciju, kako bi korisnici jednostavno mogli "video chatati" sa svojim Facebook prijateljima, a u njega će biti ugrađen i glasovni asistent Amazon Alexa, pa ćete osim  video razgovora imati mogućnost da glasom zatražite da vam pušta glazbu, video filmove, kuharske recepte i vijesti.

Prema ovoj glasini Facebook je uređaje već uputio u veće dućane u SAD-u, a zasad nije poznato hoće li se i kada naći u prodaji u našim krajevima. 

Izvor: VIDI


Reci što misliš!