Sci-Tech

od 11. do 13. listopada

U četvrtak započinje konferencija "My Smart City" uz brojne radionice i hackaton

U četvrtak započinje konferencija

Predstavnici lokalne IT zajednice u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM, Gradom Zadrom te ostalim partnerima pozivaju vas da se prijavite na hackathon koji se održava 11. i 12. listopada.

Riječ je o 24-satnom natjecanju za programere i ostale motivirane pojedince ili grupe koje žele realizirati nova kreativna rješenja na temu pametnog grada.

Osobe se mogu prijaviti samostalno ili timski (najviše pet osoba). Sudionike očekuje odlična atmosfera, stručno mentorstvo, osigurana hrana i piće, lounge zona za kreativno razmišljanje i druženje. Prijave su otvorene do 8. listopada. 

Osim 24-satnog izazova na samom hackathon natjecanju i prilike za osvajanje glavne nagrade – 30.000 kuna u ponudi su i codelab radionice za sve one koji, uz mentorstvo, žele produbiti svoja znanja u područjima kao što su frontend development, funkciniranje IoT-a, progressive web apps i uvod u Magento 2 Shop sustav. 

Uz to, zadnjeg dana konferencije očekuje se poseban konferencijski program za sve sudionike i goste. Na konferenciji, koja će se održati 12. i 13. listopada, domaći i inozemni predavači će iz svojih kutova stručnosti govoriti na temu tehnologije, trendova i inovacija koje čine pametni grad.

Lajos Szijarto iz tvrtke t-systems Mađarska govorit će o primjerima dobre prakse u području prometa grada Budimpešte, Marin Mamić, predstavnik Amazona u Munchenu govorit će o načinima na koji jedna od globalnih lidera Amazon potiče inovacije.

O nezaobilaznom konceptu “Interneta stvari” (IoT) govorit će Ante Medić, iz tvrtke Pulsar Laboratories d.o.o. i to kroz hipotetski scenarij u kojem je grad premrežen senzorima koji povećavaju kvalitetu života i daju bolji uvid u obrasce ponašanja samog grada.

Zanimljive prezentacije konferencije bit će upotpunjene panel raspravama s lokalnim IT-jevcima na kojima će se predstaviti zadarski lokalni potencijali i raspravljati o mogućnostima koje grad Zadar ima za razvoj IT-a i općenito digitalizacije javnih usluga.

Prijavite se putem web-a na:

https://mysmartcityzadar.com


Reci što misliš!