Sci-Tech

petak, 19. listopada u 18 sati

U GKZD doznajte kako izraditi vlastitu video igru ili pokrenuti svoj studio

U GKZD doznajte kako izraditi vlastitu video igru ili pokrenuti svoj studio

Na predavanju "Game Development u Hrvatskoj" upoznat ćete se s načinima i procesima izrade video igara, mogućnostima pronalaska posla i pokretanja vlastitog studija, te problematikom vezanom uz ono što prati takav pothvat.

Također pričat će se o programima inkubacije game studija, iskustvima mladih timova i iz prve ruke doznati koliko je teško napraviti vlastitu igru, te doznati o različitim vještinama potrebnim u razvoju igara poput programiranja, grafičkog dizajna, projektnog rada ili marketinga specifičnog za industriju videoigara.

Predavači:

Lovro Nola, direktor Machina Game Dev Akademije, hrvatske akademije za videoigre koja programima edukacije i inkubacije pomaže svim zainteresiranima za rad u industriji videoigara da u njoj pronađu svoje mjesto.

Ivan Jakubi, voditelj Kozorog Studia, indie studija koji trenutno razvija svoju prvu 3D avanturu zvanu "Ethea: Voices of the Hidden".

O Machini: 

Machina je centar game-dizajna – jedino mjesto u Hrvatskoj gdje netko tko želi saznati više o industriji videoigara može dobiti konkretne i relevantne informacije. Machina također funkcionira kao i obrazovni centar, te nudi programe obrazovanja za sve – od početnika koji ništa ne znaju o programiranju i dizajniranju do naprednijih programa gdje ljudi s postojećim predznanjem mogu naučiti neke naprednije tehnologije.


Reci što misliš!