Sci-Tech

petak, 26. listopada

Kako i gdje programeri (ne) uče? Doznajte u Code Hubu Zadar

Kako i gdje programeri (ne) uče? Doznajte u Code Hubu Zadar

U petak 26.10.2018. godine u 17 sati, u prostoru Code Huba Zadar, organizira se treći MeetUp na temu: “Kako i gdje programeri (ne) uče?”.

Studenti računarstva, informacijskih tehnologija i sličnih studija, tijekom svoga formalnog obrazovanja često razmišljaju i među sobom raspravljaju o razini znanja i vještina koje stječu, brinući se hoće li to znanje biti dovoljno “konkretno” za budućeg poslodavca. Osjećali bi se sigurnije učeći vještine rada s vrlo konkretnim, najnovijim alatima i tehnologijama umjesto općenitijeg i dubljeg znanja.

No, postavlja se pitanje jesu li takve konkretne vještine dovoljne za njihov budući posao i u kojim će prilikama primijetiti da im određeno znanje nedostaje?

Neki idu i korak dalje – razvojem neformalnog obrazovanja, uz nevjerojatan broj (više ili manje) kvalitetnih obrazovnih materijala i drugih oblika pomoći na Internetu, neki se pitaju: “Je li mi fakultet uopće potreban za ovakvo zanimanje? Ne bih li mogao sve naučiti na taj način?”

Ovaj MeetUp, naziva “Kako i gdje programeri (ne) uče?” prilika je za razgovor o ovim pitanjima i upoznavanje različitih pogleda na ovu problematiku, uključujući sveučilišne nastavnike, studente, poslodavce i posloprimce. Također, na MeetUpu ćemo se upoznati i s vrlo raznolikim neformalnim izvorima znanja i vještina koji su putem Interneta dostupni svim zainteresiranima. Iako neformalni, nezaobilazni su dio u cjeloživotnom obrazovanju svakog (budućeg) programera koji želi ići u korak s vremenom i strukom.

Gošća MeetUp-a je Ivana Bosnić, bivša učenica zadarskog MIOC-a, a danas docentica na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Bavi se globalnim programskim inženjerstvom, primjenom e-učenja na obrazovanje u polju programskog inženjerstva, učenjem podržanim tehnologijom, otvorenim obrazovnim sadržajima i njihovom ponovnom uporabom, Web-tehnologijama te otvorenim sustavima. 

Na FER-u predaje više predmeta iz polja računarstva, uključujući i raspodijeljeni predmet „Distributed Software Development“ – zajednički predmet sveučilišta iz Hrvatske, Švedske i Italije. Vodi radionice o otvorenim sustavima, e-obrazovanju, obrazovnim sadržajima i sustavima za upravljanje učenjem. Ivana je voditeljica ekspertne skupine za otvorene obrazovne tehnologije i sadržaj u Hrvatskoj udruzi za otvorene sustave i Internet – HrOpen.

Ovaj MeetUp se provodi u sklopu projekta CODE, sufinanciranog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Zainteresirane molimo da se prijave preko linka.


Reci što misliš!