Sci-Tech

akvizicija

Facebook zaposlio bivšeg britanskog potpredsjednika vlade Clegga

Facebook zaposlio bivšeg britanskog potpredsjednika vlade Clegga
Davor Javorović/PIXSELL

Facebook je zaposlio bivšeg potpredsjednika britanske vlade Nicka Clegga na mjesto voditelja globalnih odnosa i komunikacija, objavio je Clegg u petak na toj društvenoj mreži.

"Veselim se biti dijelom ovog pothvata. Tijekom svog javnog života uživao sam noseći se s teškim i kontroverznim pitanjima i informirati druge o njima. Nadam se da ću iskoristiti neke od tih vještina u svojoj novoj ulozi", napisao je.

Bivši liberalni demokrat preuzet će poziciju od Elliota Schragea u siječnju, izvještava britanski Press Association. Clegg je bio vođa Liberalnih demokrata od 2007. do 2015. te je bio potpredsjednik vlade od 2010., u mandatu Davida Camerona.

Prema izvještajima lokalnih medija, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg bio je osobno uključen u zapošljavanje Clegga.

Ova se društvena mreža trenutno bori s dosad najvećom krizom, uslijed optužbi o lažnim vijestima, istrage oko umiješanosti u izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika te u referendum o brexitu, te skandala s tvrtkom Cambridge Analytica.


Reci što misliš!