Sci-Tech

gameri dolaze na svoje

Na tržište uskoro izlazi Warcraft III: Reforged

Na tržište uskoro izlazi Warcraft III: Reforged
YouTube

Warcraft serija najpoznatija je po iznimno popularnom MMORPG-u World of Warcraft, ali korijene ima u RTS (eng. real-time strategy) žanru. Iako je WoW i dalje u Blizzardovom fokusu i najviše rade na njemu, kompanija nije zaboravila stare fanove i franšizu koja im je donijela prilično puno novca.

Na početku otvaranja BlizzCon 2018 ceremonije, Blizzard je najavio i otkrio da će uskoro na tržište izbaciti ponovno Warcraft III: Reign of Chaos. Naravno, radi se o remasterseriji, koja je nazvana Warcraft III: Reforged. Cinematic video prikazuje borbu alijanse i horde kad odjednom s neba počnu padati meteori. Naravno, to nisu obični meteori, nego Legija dolazi i polako nastaje kaos. Pogledajte sami video i sigurni smo da će se u vama, kao i u nama, probuditi nostalgija za ovom igrom.

Igra će biti dostupna za igranje iduće godine, ali ove godine će ju moći probati igrati oni koji su se našli na BlizzConu. Naravno, radi se o demo verziji igre, ali ipak odlična stvar.
Gameplay prikazuje mnogo unaprjeđeniju grafiku u odnosu na originalnu verziju, što i ne čudi jer je prošlo više od 15 godina otkad je Warcraft 3 ugledao svjetlo dana.

Sve mape su ponovno nacrtane, kao i likovi, te animacije. Kampanja je nadograđena, a igra će imati i bolji world editor, te podršku za 4K monitore.

Warcraft III: Reforged, doći će i u obliku specijalne edicije – Spoils of War koja je sada dostupna za pre-order. Kada ju kupite, dobiti ćete i pristup drugim Blizzardovim igrama kao što su Diablo III, Heartstone, Heroes of the Storm i WoW (op.a. Gdje ćete dobiti i unikatnog peta).

Warcraft 3 je zadnji nastavak Warcraft serijala koji je originalno predstavljen 2002. godine, a mogli ste ga zaigrati godinu dana kasnije. Ne treba ni govoriti da je postigao masivan uspjeh, nakon čega se počelo raditi na spomenutom MMORPG-u World of Warcraft. Zanimljivo je da su i mnogi heroji iz Warcrafta 3 dostupni za igranje u popularnoj igri HotS.

Super je što Blizzard nije dignuo ruke od RTS-a u potpunosti, što dokazuje konstantni razvoj StarCrafta, te sada i remaster verzija Warcrafta III. Možda tu nema toliko novaca, ali definitivno postoji velika baza igrača koja je ovo s oduševljenjem dočekala.
Što reći za kraj, osim da jedva čekamo ponovno zaigrati ovu igru!


Reci što misliš!