Sci-Tech

nije lako kako se čini

Što se točno dogodi kad deaktivirate svoj Facebook profil?

Što se točno dogodi kad deaktivirate svoj Facebook profil?
Borna Filic/PIXSELL

Ako vas je naslov ovog vodiča inspirirao da napustite poznatu društvenu mrežu, vjerujte nam - niste jedini. Koji god on bio, doduše, vodite računa da sam proces odlaska nije jednostavan koliko se čini.

 

Facebook je tijekom prošlih par godina pretrpio nekoliko skandala te je uveo opravdanju sumnju u svakodnevicu svojih korisnika koji se sve više brinu za svoju digitalnu sigurnost. Rezultat je #DeleteFacebook, kampanja koja je možda i vas potakla da izbrišete svoje tragove iz digitalnog imperija Marka Zuckerberga.

No što ako postoji alternativa? Što ako umjesto brisanja Facebooka jednostavno možete deaktivirati profil?

Razlika između deaktivacije i brisanja?

Umjesto da potpuno izbrišete svoju prisutnost s Facebooka, uvijek možete deaktivirati svoj profil. Razlika između deaktivacije i brisanja profila su informacije koje ostavljate Facebooku. Ako želite uzeti malu pauzu od društvenih mreža, deaktivacija je jako dobra opcija, makar realno - uvijek možete jednostavno isključiti podsjetnike i ostaviti Facebook na miru dan, tjedan, mjeseci ili koliko god vama treba.

Brisanje Facebooka je malo trajnija solucija i definitivno vam predlažemo da dvaput razmislite prije nego što ga napravite. Jasno, postoje mnogi razlozi zašto brisati Facebook, no ako ga izbrišete i odlučite se kasnije vratiti, vaši podaci, slike i objave više neće biti tamo. Postoji opcija za novi početak, no o tome ćemo kasnije.

Reci što misliš!