Sci-Tech

odlična ideja

Izvrsna vijest za putnike HŽ-a: Student napravio aplikaciju koja točno zna gdje je vlak kojeg čekate

Izvrsna vijest za putnike HŽ-a: Student napravio aplikaciju koja točno zna gdje je vlak kojeg čekate
Davor Puklavec/Goran Stanzl/PIXSELL

HŽ, čija službena aplikacija ima lošije recenzije od njegove, uzeo ga je sada kao svojevrsnog partnera.

Mladi Karlovčanin Josip Šalković napravio je aplikacuju HŽPP Planer koja putnicimaomogućava da točno znaju kad ima dolazi vlak, koliko kasni i na kojoj se GPS lokaciji trenutno nalazi.

Josipova aplikacija postoji već neko vrijeme, nedavno je izbacio novu verziju, a aplikacija je dosegla broj od 43.000 downloada i postala prva u trendovima u kategoriji Putovanja na Google Playu za Hrvatsku, piše Srednja.hr.

Josip, koji je student FER-a, aplikacijuje  napravio na vlastitu inicijativu i vlastitim znanjem, a HŽ, čija službena aplikacija ima lošije recenzije od njegove, uzeo ga je sada kao svojevrsnog partnera te i sami promiču korištenje njegovog tehnološkog rješenja na svojim kanalima.

Putnici mogu saznati lokaciju vlaka kojeg čekaju

Josip je, inače, s radom na aplikaciji počeo još 2016. godine, a kako je raslo njegovo znanje i iskustvo, tako se popravljala i njegova aplikacija koja sada ima moderno sučelje, unaprijeđen je prikaz voznog reda, pretraživanje linija, kao i upozorenja o linijama.

Putnici mogu tako točno saznati lokaciju vlaka kojeg čekaju, mogu pregledati sastav vlaka, odnosno, je li novi ili stari, i tako znati mogu li vlak invalidskim kolicima, dječjim kolicima ili biciklom.


Reci što misliš!