Sport

Košarka, Prva liga (ž)

Košarkašice Zadra svladale Puljanke za treće mjesto na ljestvici

Košarkašice Zadra svladale Puljanke za treće mjesto na ljestvici
Jure Perišić / Sport023

Košarkašice Zadra u dvoboju su 13. kola Prve lige za žene na svom parketu pobijedile Pulu rezultatom 78-65 i tako se na najbolji mogući način revanširale za poraz iz Pule koji su pretrpjele na početku sezone u 2. kolu.

Iako se na kraju čini kako su se Zadranke poprilično lagano obračunale sa svojim sportskim rivalkama istina je ustvari da su gošće pružile vrlo dobar otpor. Pogotovo u prvom dijelu nakon kojeg su Zadranke imale prednost od tek šest poena (38-32).

Ključnom se pokazala treća četvrtina kada je na četiri minute pred kraj zbog četvrtog prekršaja igru privremeno napustila najbolja igračica Pule Katarina Trebuh koja je Zadrankama radila velike probleme ispod koša. Do kraja te dionice domaće su prednost podignule na 13 koševa razlike (55:42) i praktički već zaključile utakmicu u svoju korist. Do kraja su igračice trenerice Marije Mazije tu prednost i održale za konačnih +13.

Zadranke su na ovom susretu bile lišene usluga svoje prve razigravačice Ivane Dujić, no zato su svojom kombinatorikom i suradnjom oduševile Ana Vrasaljko i Lucija Perica.

“Utakmica je bila ekstra teška i da je nismo odigrale na način na koji jesmo ne znam kako bi završila. Zbog nekih izostanaka u sastav smo aktivirali dvije igračice koje nam igraju A-2 ligu Anu Martinović i Sanju Kovačević koje su odigrale dobru utakmicu. Poremetile smo njihovu igru sa velikim brojem rotacija jer teško je bilo čuvati njihove dvije visoke igračice. Drago mi je i da je Nika Jelenković odigrala fantastičnu utakmicu u oba smjera”, zadovoljna je nakon susreta bila Marija Mazija.

S druge strane, malo razloga za zadovoljstvo imao je trener Pule, Ivan Đukić.

“Zadar se danas pokazao kao bolja ekipa i zasluženo su cure došle do slavlja. Mi smo odigrali još jednu utakmicu u nizu u kojoj smo bili dekoncentrirani i gdje moje cure nisu poštivale dogovor pred utakmicu. Ja kažem jedno one naprave drugo. E pa kad je tako…Ispasti više ne možemo, ja se više neću nervirati ako je njima svejedno.”

Vrsaljko je na kraju utakmicu završila s 30 koševa, dok Perica ubacila 22. Kod gošći najefikasnija je bila Trebuh s 15 ubačaja.

Košarkašice Zadra tako su stigle do sve jubilarne, desete pobjede ove sezone što ih u ovom trenutku drži na trećem mjestu prvenstvene ljestvice iza Splita i Medveščaka a ispred Pule. U idućem kolu Zadranke gostuju u Zagrebu kod istoimene ekipe.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!