Sci-Tech

to smo čekali

Konačno dolazi novi Messenger

Konačno dolazi novi Messenger
Designed by Rawpixel.com

Dizajn Facebookova Messengera, o kojem se pričalo prošle godine, navodno kreće prema svim uređajima, s time da Facebook naglašava kako će aktivacija biti - postupna.

Prošlog svibnja Facebook je tijekom konferencije F8 najavio redizajn svoje apilikacije za čavrljanje, no kako stvari stoje do danas ju mnogi korisnici nisu još vidjeli. Prema najnovijim vijestima, redizajn Messengera stiže i na App Store i Google Play, dok Verge potvrđuje da je novo sučelje dostupno na oba operativna sustava.

Cilj redizajna bio je vratiti tekstualne poruke u središte pažnje korisnika, no aplikacija je unatoč tome i dalje bila dostupna ograničenom broju profila. Što je još gore, jedino jamstvo da ćete dobiti novi Messenger bilo je da kupite Facebookov ozloglašeni zvučnik/digitalni pomoćnik Portal koji dolazi s ugrađenim redizajniranim Messengerom.

Devet kartica prisutnih u 'starom' Messengeru u novom će biti zbijene u svega tri, dok će sam program imati puno više bijelog prostora, čime će dobiti malo uredniji imidž. Sve ekstra opcije poput robota, videoigara i podsjtnika skrivat će se iza nove ikone s tri točke.

Tim iz Messengera naglašava da će novi Messenger izlaziti postupno, odnosno da ga svi neće dobiti u istom trenutku, piše tportal.

Reci što misliš!