Sci-Tech

NAJAVE - MOBITELI

Samsung Galaxy A80 ima kameru koja spaja klizni i okretni mehanizam u jednu konstrukciju

Samsung Galaxy A80 ima kameru koja spaja klizni i okretni mehanizam u jednu konstrukciju
Samsung

Popularna Galaxy J serija završila je svoj život. Uređaji ove linije nisu se natjecali s kineskim proizvođača, ali nova Galaxy A serija ima sve šanse. Iz nove serije danas je predstavljen pametan telefon Galaxy A80 uz već najavljene A10, A50 i A70 modele.

Samsung Galaxy A80  je najsnažniji i  najoriginalniji predstavnik serije A. Dolazi s  jedinstvenom kamerom  koju odlikuje automatski klizni mehanizam podizanja i okretanja za 180 stupnjeva. Kada korisnik aktivira snimanje selfija, mehanizirani  se pomiče i   kamera rotira prema naprijed.  Jednostavnije rečeno:  kamera se rotira ovisno o potrebama, a sama rotacija se vrši pritiskom na odgovarajuću tipku u foto aplikaciji. Ova kamera ima  trostruki modul   koja se koristi i kao glavna i kao prednja.

Konfiguracija kamera je sljedeća: 48 MP  modul s maksimalnim otvorom f / 2.0, 8 MP   sa širokokutnom optikom (123 stupnja) i maksimalnim otvorom f / 2.2, kao i 3D ( TOF) senzor za dobivanje informacija o dubini scene koji je bio  rezerviran za Galaxy S10 5G.

Foto: Samsung

Osim toga  Galaxy A80 ima Super Steady mod tijekom snimanja videozapisa poznat iz Galaxy S10, a koji je odgovoran za stabilizaciju slike. Naravno u skladu s tehnološkim  trendovima kamere rade u kombinaciji  AI  s podržanim funkcijama optimizacije scena (otkrivanje objekata u okviru i poboljšanjem kvalitete fotografija) i načinom koji je odgovoran za otkrivanje  zamućenje ili zatvorenih očiju.

Samsung Galaxy A80 dizajn i zaslon 

Galaxy A80 ima kućište izrađeno od  metala, a  poleđina je   izrađena od  plastike koju Samsung  zove Glasstic zbog  imitacije  stakla.   Dostupne verzije   boja su srebrna, zlatno-ružičasta i crna.

Foto: Samsung

Zaslon je Super AMOLED,  6,7-inčni , poput Galaxy S10 5G,  i rezolucije  2.400 × 1.080 piksela. Skener otiska prsta ugrađen je u njegovo područje.  Osim toga, Galaxy A80  nema tipičnu slušalicu za razgovore.  Pri razgovoru zaslon prenosi zvuk na uho korisnika putem vibracija.   Tipka za podešavanje zvuka je na desnoj strani   i   za uključivanje/isključivanje rada na lijevoj strani.

Foto: Samsung

Na dnu je uz USB tip-C utor, ulaz   za SIM kartice i zvučnika, nema 3.5 mm  ulaz za slušalice iako doživljaj multimedije  upotpunjuje podršku za Dolby Atmos standard surround zvuka. 

Samsung Galaxy A80 CPU, GPU....

Galaxy A80 ima solidne specifikacije.  Uključen je  Snapdragon 710 s osam jezgri  u konfiguraciji 2 × 2.2 GHz i 6 × 1.8 GHz. Količina RAM-a je 8 GB, a  kapacitet interne flash podatkovne memorije 128 GB,   ali ovoga puta bez utora za microSD kartice.

Foto: Samsung

Galaxy A80 također ima inteligentnu bateriju kapaciteta 3.700 mAh koja optimizira potrošnju energije telefona prateći dnevnu rutinu korisnika i njihovo korištenje aplikacija.  Baterija ima   podršku za brzo punjenje   od 25 vata.  Ovo je  jedinstvena značajka koja nije dostupna čak ni za uređaje iz desete generacije linije Galaxy S. 

Samsung Galaxy A80 softver

Unaprijed je instaliran operativni sustav Android 9.0 (Pie)  s  softverom koji se temelji na umjetnoj inteligenciji za optimizaciju performansi uređaja. 

SAMSUNG GALAXY A80 OSNOVNE KARAKTERISTIKE

  • Dimenzije:    165,2 x 76,5 x 9,3 mm
  • Zaslon: Super AMOLED, 6,7 inča, 2400 x 1080 piksela
  • SoC: Qualcomm Snapdragon 710 ( 2 x Kryo 360 2.2 GHz, 6 x Kryo 360 1.7 GHz)
  • GPU: Adreno 616
  • Memorija: do 8  GB RAM i 128 GB unutarnja memorija +     podrška za microSD kartice    
  • Glavna kamera: 48 megapiksela (f / 2.0) + 8 MP ( f / 2,2) +   ToF 3D, detekcija dubine
  • Mreže:  GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSPA (42,2 | 5,76 Mbps), LTE
  • Komunikacija:  Wi-Fi   802.11 a, b, g, n, ac, dual-range, Wi-Fi Direct; Bluetooth  5.0, A2DP, LE;  GPS / A-GPS / GLONASS / BDS; NFC    
  • Operativni sustav:    Android 9 Pie + Samsung One UI
  • Baterija: 3. 700 mAh +  Super brzo punjenje 27 W

Očekivan cijena je od oko 4.800, 00  HRK. Iako cijena nije mala,  jedva čekamo da stigne u redakciju na detaljno testiranje kada bude dostupan za kupnju tijekom svibnja ili lipnja,  jer je to jedan od najzanimljivijih telefona na tržištu.

Pročitajte još sve detalje o  Samsung Galaxy A70, koji  nećete skrivati u džepu.  Možete pokrenuti i raspravu u komentarima ili na našoj Facebook stranici.  


Reci što misliš!