Sci-Tech

mobilne aplikacije

WhatsApp konačno omogućio blokiranje pozivanja u grupe

WhatsApp konačno omogućio blokiranje pozivanja u grupe
Matija Habljak/PIXSELL

Kao što je najavljeno, WhatsApp će napokon korisnicima omogućiti kontrolu nad time tko ih poziva u grupe.

Zaustavit će se na taj način razne manipulacije, ali i ponuditi korisniku da sam izabere želi li grupno komunicirati ili ne želi, što je potpuno pošteno i u smislu davanja kontrole iznimno poželjno. Ukratko, pun pogodak od strane WhatsAppa, bez obzira što stiže koju godinu prekasno.

Svi znamo kako je to kad se odjednom nađemo u nekoj grupi u kojoj možda ne bismo željeli biti pa nas se "bombardira" brojnim porukama i jedini izlaz je baš to - izlaz. Tad se vidi da ste napustili grupu i to može izazvati neugodnosti. Ovako, s novitetom koji je stigao, može se spriječiti svim kontaktima u imeniku da vas zovu u grupu ili jednostavno onemogućiti bilo kome tko nije u imeniku da to učini.

Pristup takvoj mogućnosti izvodi se odlaskom u Account i potom Settings, zatim Select Privacy pa Groups i dalje je na pojedincu da izabere što mu se najviše sviđa. A tri su izbora, omogućiti svima da vas poziva u grupe, omogućiti to samo ljudima s liste kontakata ili onemogućiti svima. Također, treba znati i da ako se svima onemogući mogućnost poziva u grupe, poziv se može uputiti i privatno od strane osobe koja vas želi u jednu od njih dodati. Ukoliko se kroz 72 sata ne odgovori na taj poziv, nestat će.

Na ovako nešto se WhatsApp odlučio poslije skandala tijekom izbora za predsjednika Brazila, kad su ljude nepoznate osobe dodavale u politički motivirane grupe pa ih doslovno maltretiralo porukama. Neki su morali gasiti svoje korisničke račune ili su jednostavno prestali koristiti WhatsApp kako bi se oslobodili napasti.

Dakle, bit će ovo razlog manje za napustiti WhatsApp, što je ljudima koji stoje iza njega svakako poticajno u situaciji kad se na zagušenom i konkurentnom tržištu konstantno treba poboljšavati da biste opstali...


Reci što misliš!