Sci-Tech

nove promjene

Facebook vraća chat, što će biti s Messengerom?

Facebook vraća chat, što će biti s Messengerom?
Davor Javorović/PIXSELL

Kompanija koja se može pohvaliti avanturističkim ponašanjem kad su chat servisi u pitanju je svakako Facebook. Opet će nešto mijenjati.

Pojavljuju se glasine u medijima da Facebook opet nastavlja eksperimentirati s chatom. Ove vijesti možda i nadglasaju najnoviji skandal s još jednim curenjem podataka.

Naime, nakon što je 2011. godine lansirao svoju samostalnu 

aplikaciju, ovaj div je 2014. umanjio njezinu funkcionalnost. Izbacio je iz nje funkciju chatanja, istovremeno lansiravši zasebnu aplikaciju za chat – slavni Messenger.

Tako su onda korisnici Facebooka, ako su sa svojim virtualnim prijateljima htjeli ostati u kontaktu na način na koji su navikli, morali koristiti čak dvije aplikacije.

Pet godina nakon toga, najnovije informacije po medijima sugeriraju kako Facebook uskoro vraća mogućnost chata na mobilnu aplikaciju. Što to znači za opstojnost Messengera?

Messenger će, navodno, i dalje postojati. Naime, funkcionalnost chata u samoj aplikaciji neće biti na onoj razini koju danas nudi Messenger. To bi trebalo značiti da ćete za svu kompleksniju komunikaciju od običnog slanja i primanja poruka ipak morati koristiti Messenger. Nije posve razvidno čemu takve primjene u ovom trenutku.

Paralelno s odvijanjem ovoga, Facebook razvija i strategiju spajanja, odnosno čvršćeg povezivanja ostalih svojih servisa. Tu su, dakle, WhatsApp i Instagram.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će im ta cijela integracija poći za rukom, odnosno koliko će tim potezima oduševiti ili razočarati korisnike.

Geek.hr

 


Reci što misliš!