Sci-Tech

#mobiteli

Xiaomi Mi A3 i Mi A3 Lite dobivaju jednu značajku skupih modela

Xiaomi Mi A3 i Mi A3 Lite dobivaju jednu značajku skupih modela
Xiaomi

Xiaomi je predstavio svoj prvi pametan telefon pod Android One programom, 2017. godine. To je bio Mi A1. Našao se među top deset najprodavanijih mobilnih telefona na svijetu.

Prošle godine stigli su Mi A2 i Mi A2 Lite.  Sada je u razvoju  treća generacije serije iako postojeća nije još  zastarjela, osim možda u estetskom smislu.

Prema XDA Developers zajednici, nasljednici Xiaomi Mi A3 i Mi A3 Lite razvijaju se pod kodnim imenima bamboo_sprout i cosmos_sprout.  Razlikuju se  tehničkim specifikacijama i   veličinom.   Izgledom  mogli bi biti  kopija Redmi Note 7, ali dobivaju ( FOD:fingerprint-on-display) optički  čitač otiska prsta ugrađen u zaslon. 

Ne bi bilo iznenađenje vidjeti skener otiska prsta na uređajima, jer smo već vidjeli cijenom povoljne pametne telefone brendova kao što su Oppo i Vivo  s ovim rješenjem.  Skeneri za otiske prstiju na zaslonu će najvjerojatnije biti optički jer su pristupačniji u usporedbi s ultrazvučnim skenerima za otiske prstiju koji se vide na skupim pametnim telefonima.

Također, ova informacija ukazuje na uporabu OLED zaslona, ne LCD-a.  Razlog je što čitači otisaka prstiju  iza zaslona  rade samo u kombinaciji  OLED zaslona  jer pozadinsko osvjetljenje LCD-a  čini skeniranje otiska prsta nemogućim.

Foto: Xiaomi

Sadašnja generacija pametnih telefona Android One tvrtke Xiaomi, Mi A2 i Mi A2 Lite, imaju  Snapdragon 660 i Snapdragon 625 čipsete.  Prema dosadašnjoj praksi, budući da svaka generacija ima snažniji čipset u usporedbi sa svojim prethodnikom,  izbor  sustava na čipu mogao bi biti  Qualcomm Snapdragon  675 ili Snapdragon 730

Međutim,  to su za sada samo nagađanja. Očekuje se da će Mi A3 i Mi A3 Lite imati dvostruku glavnu kameru i  prednju  do 32 MP ( 6.560 x 4.928 piksela) s  mogućnosti kombiniranja podatak od četiri piksela.  Izvješće također sugerira da 32 MP kamera na prednjoj strani može koristiti 4-u-1 piksel binning.

XDA Developers otkrili su i treći novi model, pod kodnim nazivom "pyxis", i vjerojatno je verzija bilo kojeg od ova dva modela za Kinu.  To su sve informacije u ovom trenutku. Još uvijek ne znamo  duljinu dijagonale   zaslona ili  kapacitet baterije te broj kamera.  Očekivano vrijeme pojave na tržištu je negdje u drugoj polovici ove godine, odnosno na prijelazu svibnja i lipnja.


Reci što misliš!