Sci-Tech

Realme 3 Pro i Lenovo Z6 Pro donose snimanje 64 MP i 100 MP fotografija

Realme 3 Pro i Lenovo Z6 Pro donose snimanje 64 MP i 100 MP fotografija
Laurence Cruz

Tvrtke Lenovo i Realme (Oppo) najavile se krajem mjeseca lansiranje modela čpametnih telefona čija je glavna snaga snimanje fotografija u 64 ili 100 MP rezoluciji. Da, dobro ste pročitali. Rat kamerama se nastavlja!

Photo: Laurence Cruz

Realme 3 Pro

Prvi od nadolazećih modela  koji će snimati  fotografije  u rezoluciji 64 MP je Realme 3 Pro. Ova visoka rezolucija bit će omogućena uz neku vrstu interpolacije jer uređaj dolazi s glavnom kamerom od 48 MP ( Sony IMX519 senzora)  i  pomoćnom s  senzorom dubine.

CEO tvrtke Madhav Sheth  već je objavio na Twitteru  prve fotografije snimljene kamerama nadolazećeg modela. Izgledaju  dobre kvalitete i živopisnih boja iako  vjerojatno nisu snimljene u 64 MP rezoluciji...

Također prije lansiranja Realme 3 Pro, otkriveni su i neki drugi  aspekti  njegovih specifikacija.  Bit će pogonjen Snapdragon 710  sustavom na čipu i možemo  očekivati varijante 4/6 GB radne memorije.  Možda  i  8 GB varijantu. Što se tiče interne flash podatkovne memorije,  ona je  kapaciteta od 32 GB  do 128 GB i  proširiva microSD karticama.

Foto: Lenovo

Osim navedenog, Realme 3 Pro ima  16 MP selfie kameru, 6,3-inčni  zaslon,    bateriju kapaciteta  3.960 mAh s  VOOC 3.0 tehnologijom brzog punjenja.  Mogućnosti povezivanja uključuju nove standarde  5GHz WI-Fi i Bluetooth 5.0.  Bit će pokretan  Android 9.0 Pie sustavom u kombinaciji s ColorOS 6.0.  Pojedinosti o cijenama za Realme 3 Pro nisu otkrivene.

Lenovo Z6 Pro

Prema objavi potpredsjednika tvrtke Chang Cheng,  Lenovo Z6 Pro ponudit će fotografije od 100 MP.  Naravno, mnogi od vas sada su se prisjetili da je prošle godine Lenovo obećao nešto revolucionarno s modelom Z5,  ali bilo je prilično razočaravajuće,  i vjerujem da ste sada skeptični po tom pitanju.

Međutim tvrtka već dvije godine razvija  Hyper Vision tehnologiju koja bi mogla  biti  rješenje za snimanje 100 MP fotografija.  Sada, koliko su one smislene, i na kraju njihova kvaliteta druga je priča. Isto tako tvrtka je radila na  video mogućnostima snimanja i objavila nekoliko tesera. 

Osim toga poznato je da ovaj mobitel pogoni Qualcommovim Snapdragon 855 octa-core procesor, a također ima podršku za 5G povezivost.

Čini se da će telefon imati čitač  prsta na zaslonu i  bežično punjenje. Njegovo   predstavljanje očekuje se 23. travnja.

Što mislite, jesu li uopće potrebna takva rješenja na mobitelu.  Komentirajte.


Reci što misliš!