Sci-Tech

AI U SLUŽBI LJEPOTE

Effaclar Spotscan aplikacija uz AI pomaže u njezi problematične kože sklone aknama

Effaclar Spotscan aplikacija uz AI pomaže u njezi problematične kože sklone aknama

I vaš problem su akne? Preparati koje trenutno koristite za rješavanje problema nisu se pokazali najučinkovitiji?

Predlažemo da isprobate aplikaciju pod nazivom Effaclar Spotscan,  koja analizira kožu pomoću umjetne inteligencije i predlaže personaliziranu adekvatnu njegu.

Akne nisu ozbiljan rizik za zdravlje, ali mogu utjecati na samopoštovanje i kvalitetu života. Točan uzrok akni nije poznat.  Hormoni koji se nazivaju androgeni  i povećavaju u  oba spola tijekom puberteta mogu igrati ulogu.  Neki lijekovi  i genetika  također mogu biti važni.  Nije zanemariv niti negativan utjecaj kozmetike koja ima masnu konzistenciju.  Međutim, bez obzira na uzrok problema, starosnu dob ili spol,   koži je potreban   tretman liječenja i dodatne njege. 

Budući da je svaka koža drugačija  i reagira različito na proizvode, nimalo nije jednostavno pronaći onaj pravi za sebe.  Ovdje vam u pomoć može uskočiti namjenska aplikacije Effaclar Spotscan, tvrtke  La Roche – Posaya. Temelji se na umjetnoj inteligenciji  i  znanstvenim podacima.  Za izradu što  točnijeg algoritma,  tvrtka je  surađivala s  oko 90 tisuća dermatologa diljem svijeta i analizirali su od 6500 fotografija  oba spola koji predstavljaju razne tipove kože te jačinu izraženosti nepravilnosti na koži.  Rezultat je usluga s velikom točnosti i pouzdanosti,  izjavila je dr. Sophie Seite, znanstvena Direktorica La Roche-Posaya.

Kako radi aplikacija?

Kako biste analizirali svoju kožu i pronašli pravu njegu, potrebno je posjetiti stranicu hr.spotscan.com i snimiti fotografiju svoga lica. Na temelju te fotografije odmah se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

Pri tom aplikacija preporučuje personaliziranu, adekvatnu njega za problematičnu kožu i konkretne savjete koji će pomoći smanjiti nepravilnosti. Ako je rezultat na skali od dva na više, Effaclair  Soitscan će preporučiti odlazak dermatologu, što je savjet koji ne treba zanemariti.

Effaclar Spotscan pruža i priliku za ponovnu provjeru kože kako bi se utvrdilo je li došlo do poboljšanja. Također sadržava mogućnost simulacije rezultata prije/poslije korištenja preporučene rutine njege.

Ne dopustite da akne definiraju tko ste. Učinite što možete da poboljšate kožu, držite se savjeta dermatologa ako je potrebno, ne zanemarite preporuke iz aplikacije i nastavite raditi sve ono u čemu uživate.


Reci što misliš!