Sci-Tech

alessando i andrea

Talijanska beba rođena dva mjeseca nakon svog brata blizanca

Talijanska beba rođena dva mjeseca nakon svog brata blizanca
Thinkstock

Dva dječaka blizanaca rođena su u razdoblju od 2 mjeseca, Alessandro 24. prosinca, a njegov brat Andrea 22. veljače što je izuzetno rijetka pojava, objavio je voditelj rodilišta na sjeveru Italije.

Četrdesetgodišnja majka morala je biti hitno hospitalizirana u prosincu 2018. i tada je svjetlo dana ugledao Alessandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. tjednu trudnoće.

Zahvaljujući medicinskoj ekipi, posteljica je ostala netaknuta te se brat blizanac nastavio razvijati u majčinoj utrobi.

S medicinskog stajališta to je bila izuzetno složena  trudnoća, ali je sretno završila 60 dana poslije kada je u 8 mjesecu trudnoće (33 tjedana) rođen 3 kilograma težak Andrea.

"Cijela se obitelj dobro osjeća, napustit će bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice  iz grada Monze blizu Milana uz napomenu "Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli".

Dvojica blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac.

"Hoćemo li napisati da je blizanac brata koji se još nije rodio?", zapitale su službe.

 


Reci što misliš!