Sci-Tech

igraće konzole

Što možemo očekivati od PlayStationa 5?

Što možemo očekivati od PlayStationa 5?
Designed by Jeshoots

Zavjet šutnje u Sonyju je očito istekao povodom davanja informacija o nasljedniku PS4, jer je PlayStationov sistemski arhitekt Mark Cerny u intervjuu za Wired otkrio da će nova konzola biti puno moćnija i brža te će imati znatno poboljšan zvučni sustav.

AMD-ov procesor u idućoj Sonyjevoj konzoli koristit će treću generaciju Ryzena i sadržavati osam jezgri na 7-nanometarskoj Zen 2 arhitekturi, a GPU će biti specijalno prilagođena inačica Radeon Navi linije te će podržavati Ray-Tracing, značajku koja je do sada bila ekskluziva za najmoćnije PC konfiguracije. To znači da će po prvi puta konzolaši imati priliku uživati u naprednim efektima odbljesaka, zrcaljenja i dinamičkih sjena.

Pored toga, PS5 ili kako će se već nova konzola zvati, imat će SSD koji će značajno ubrzati učitavanje igara, no zanimljivo je da će fizički diskovni pogon i dalje ostati, a igrači će imati i mogućnost igranja PS4 igara na novoj konzoli. Cerny na žalost nije otkrio točno ime nove konzole, kao ni datum lansiranja, no vjerujemo da bi Sony uskoro mogao održati neku preliminarnu najavnu konferenciju, pa bismo mogli saznati barem njezino kodno ime, kao i okvirni termin izlaska.

Reci što misliš!