Sci-Tech

#kamere

Sony RX0 II izgleda kao igračka, ali je pravi ultrakompaktni fotoaparat na svijetu

Sony RX0 II izgleda kao igračka, ali je pravi ultrakompaktni fotoaparat na svijetu
Sony

Sony ima najmanji i najlakši kompaktni fotoaparat na svijetu - RX0 II (model DSC-RX0M2).

Sony RX0 II (model DSC-RX0M2) dimenzija je 59 x 40,5 x 35mm i težine samo 132 grama.    Vodootporan je do dubine od 10 metara, otporan  na prašinu i na udarce kada se ispusti s visine do 2 metra i  ima otpornost na lomljenje pod težinom do 200 kg.

U središtu RX0 II nalazi se Exmor RS CMOS senzor tipa 1.0 od 15,3 MP i napredni mehanizam za obradu fotografije BIONZ X  koji nudi poboljšanu reprodukciju boja.

Ova  integrirana kombinacija je optimizirana da pruži munjevite performanse i izuzetnu kvalitetu snimanja fotografija u pokretu i bez, kao i video zapisa, u širokom opsegu ISO osjetljivosti 8 -12800. 

Širokokutni fiksni objektiv ZEISS Tessar T 24m s otvorom blende F4.0 ima skraćenu minimalnu distancu fokusiranja od 20 cm, što ga čini  izvrsnim za selfije. Osim toga, unaprijeđena je reprodukcija boja kako bi se   prirodne i žive boje ljudske kože, a opcijski „Soft Skin“ efekt može se koristiti za pokrivanje manjih mrlja i bora. 

Sony  RX0 II, može se pohvaliti anti-distorzijom zatvarača do 1/32000 sekundi i može snimati do 16 fps tako da „uhvati“ svaki trenutak emocije na licu.

Cilj razvoja originalnog modela RX0 bio je da se napravi fotoaparat koji bi omogućio nove oblike kreativnog izražavanja kroz svoj faktor forme i tehničke mogućnosti. Nadogradili smo novi RX0 II i dodali mu karakteristike i funkcionalnosti za koje smatramo da čine idealni fotoaparat za bilo koju vrstu putovanja, a jednako će dobro funkcionirati i kao video kamera u velikom rasponu scenarija snimanja i vloganja”, rekao je Iann Salmon Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda i digitalno snimanje tvrtke Sony Europe.

Snimanje i filmovi

Model RX0 II nudi 4K 30p interni video zapis s potpunim očitavanjem piksela i bez rezanja piksela kako bi prikupio približno 1,7 puta veću količinu podataka potrebnih za 4K video. Ovo preveliko uzorkovanje smanjuje moiré efekt i pikselizaciju, pa pruža glatke, visokokvalitetne 4K snimke s izuzetnim detaljima i dubinom. Osim toga uključeno je Super Slow Motion snimanje do 1000 fps, nekompresirani 4K HDMI izlaz i simultano snimanje video zapisa. Možda i jedna od najbitnijih karakteristika je elektronsku stabilizaciju čak i kada se snima ručno.

Fotoaparat se može podesiti za kontinuirano snimanje, čiji se rezultati mogu urediti u time-lapse snimke uz pomoć aplikacije za desktop računala kompanije Sony „Imaging Edge“.

Cijena i dostupnost

Komplet RX0 II s VCT-SGR1 snimanjem i nosačem bit će dostupan u Europi u svibnju 2019. godine, po cijeni od oko 800 eura.


Reci što misliš!