Sci-Tech

NAJKOMPLETNIJA #RECENZIJA

Samsung Galaxy S10 recenzija - u svemu dobivate puno u zamjenu za inače znatnu cijenu

Samsung Galaxy S10 recenzija - u svemu dobivate puno u zamjenu za inače znatnu cijenu

Unazad tri ili četiri godine bilo je vrlo jednostavno odabrati najbolji pametni telefon vrhunskih komponenti i inovacija. Ako nam se sviđao iOS, kupili smo najnoviji iPhone, a ako nam se sviđao Android, odabrali smo Samsung Galaxy S ili Galaxy Note.

Međutim, počevši od Galaxy S8, pomalo im nedostaje inovativnosti i originalnosti. Iz jubilarne Galaxy serije,  koja obilježava desetu generaciju, koristila sam proteklih nekoliko tjedana Galaxy S10 kao primarni pametni telefon.  

Radi li se i ovoga puta o "redovitoj" nadogradnji ili je inovacija u stilu skoka koji očekujemo? Ovom iscrpnom recenzijom trebali biste dobiti odgovor.

KLJUČNE ZNAČAJKE SAMSUNG GALAXY S10

  • Dimenzije (VxŠxD, mm): 149.9 x 70.4 x 7.8
  • Masa: 157 grama
  • Zaslon:  6,1" Dynamic  AMOLED;  3.040 x 1.440 px; 19:9 ; Corning Gorilla Glass 6
  • CPU: 2x Exynos M4, 2x ARM Cortex-A75, 4x ARM Cortex-A55, Cores: 8
  • GPU: ARM Mali-G76 MP12, 720 MHz, Cores: 12
  • Memorija: 8 GB RAM, 128 GB interna + MicroSD (do 512 GB)
  • Kamera:
  • Prednja -  10 MP, auto fokus,  bljeskalica
  • Glavna - 12.0 MP (F1.5/F2.4)  + 16.0 MP (F2.2) + 12.0 MP (F2.4);  automatski fokus, OIS, optički zum u 2x, Digitalni zum do 10x; UHD 4K (3840 x 2160) @60fps; 960fps @HD, 240fps @FHD
  •  Povezivost: ANT; USB Tip-C;  lociranja GPS, Glonass, Beidou, Galileo;
  • 3.5 mm stereo; Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM
  • Wi-Fi Direct; Bluetooth v5.0; NFC; Smart Switch (sinkronizacija s PC računalom); SIM 1 + Hybrid (SIM ili MicroSD)
  • Baterija: 3 400 mAh, brzo bežično punjenje 2.0 , bežično PowerShare
  • OS: Android
  • Senzori: akcelerometar, barometar, ultrazvučni skener otiska prsta, žiro , geomagnetski senzor, Hallov senzor,  broja otkucaja srca, RGB  svjetla,  blizine
  • Cijena (svibanj, 2019.) od  6.269,05 kn - 7.499,00 kn

DIZAJN SAMSUNG GALAXY S10

Izgled Galaxy S10 bliži je dizajnerskom jeziku Galaxy Note s kućištem  izvrsne kvalitete izrade, kao što smo navikli od Samsunga.   Odlikuje ga  IP68 nivo otpornosti na prašinu i vodu i  zapravo je malo  veće od prošlogodišnjeg Galaxy S9 (149.9  x 70.4 mm vs 147.7 x 68.7 mm). Lakši je nego što sam očekivala sa svojih  175 grama!  Fino leži u ruci  i ne bi vam trebao biti problem ako ga koristite jednom rukom.  

Osnova je, opet,  polirani okvir aluminijske legure u koji se uklapaju stakleni paneli. Prednji je prekriven Gorilla Glass 6 zaštitom s tvornički apliciranom zaštitnom folijom, a stražnji  Gorilla Glass 5 rješenjem. Kao takvi trebali bi  izdržati bliski kontakt s ključevima i, ako  ste sretnik, male udarce ili padove ;D

Na desnom boku je gumb za uključivanje/isključivanje rada.

Lijevi ima  gumb za podešavanje glasnoće  i  naravno -  Bixby.  Sada se može  prilagoditi  za otvaranje aplikacija ili  uključiti/isključiti Wi-Fi , Bluetooth, ili uključiti opciju 'Ne ometaj'.  

Vrh  tradicionalno  smješta utor  za SIM i microSD karticu te mikrofon za smanjenje buke.

Donji okvir je mjesto gdje ćete vidjeti  glavni mikrofon, 3,5 mm priključak za slušalice, zvučnik i  USB Type-C sučelje (3.1 Gen 1)  s OTG podrškom. Ovaj utor povremeno biste  trebali  očistiti komprimiranim zrakom jer  dugotrajnom upotrebom taloženje prašine i masnoće dovodi do kvara, a  zamjena iziskuje  promjenu cijele matične ploče.

Stražnja strana je u ovom modelu crna   s posebnim nano  laminiranim filmom koji Samsung naziva "prizmatičnim".  Izostanak popularnog  gradijenta  nametnutog od kineskih proizvođača osobno pozdravljam jer  za moj ukus relativno čista boja naglašava eleganciju i daje više formalni izgled uređaju.

Trio stražnjih kamera je posložen u vodoravnom  rasporedu i blago podignut. Ništa strašno.  S  lijeve strane kamera su  bljeskalica i  senzor otkucaja srca.

Prednjica je manjeg radijusa zakrivljenosti od prethodne generacije. Ako još uvijek smatrate da je nezgodan u svakodnevnoj upotrebi, možete instalirati   EdgeTouch aplikaciju,  koju je razvio Samsung   kako biste na najbolji način  blokirali dijelove ruba zaslona i riješili problem pogrešnog dodira.  

Infinity-O zaslon  zauzima   88,29 posto ukupne površine,  a okviri su postali minimalni (2 i 4 mm).  

Iznad gornjeg je slušalica koja služi i kao drugi zvučnik za stereo zvuk, dok su se senzori blizine i svjetla smjestili ispod zaslona. To ne sprječava njihov ispravan rad. 

U gornjem desnom kutu je uljez - laserski izrezana rupica za prednju kameru.  Ako   nekome bude  negativno utjecala na vizualnu percepciju,   ima  gomilu  alternativnih pozadina u koje ju može sakriti.   Možete koristiti i aplikaciju Energy Ring za pretvaranje rupice u indikator punjenja.  Inače softver uredno postavlja  ikone pored rupice i one  su odvojene od ikona obavijesti.

ZASLON – SAMSUNGOVA MAGIČNA SNAGA

Duljina dijagonale zaslona je 6.1 inča  omjer prikaza 19:9.   Rezolucija mjeri 1.440 x 3.040 piksela gustoće 550 ppi. Samsung je nadogradio zaslon  na Dynamic AMOLED,  što znači   veći spektar boja i svjetline  od prosječnog OLED-a.    Prema Display Mate vršna svjetlina je 1200 nita na automatskim postavkama, pa vam tako vidljivost  sadržaja   na direktnom suncu  ne bi trebala biti problem.  Samsung   je uspio postići   100-postotnu pokrivenost  DCI-P3 raspona boja,  smanjiti plavo svjetlo  za 41 %   koje teoretski smanjuje vizualni zamor uzrokovan ekranom.  Osim toga, kut gledanja  je izvrstan,  ima podršku za HDR10 + i dobio je certifikat HDR razine od Netflixa, ali sadržaj je ograničen.

Imate dvije opcije profila boja ( prirodne i živopisne ), a možete   prilagoditi balans bijele  u postavkama  i prebaciti se  na noćni način rada, gdje se negativno plavo svjetlo dodatno filtrira. Umjesto LED lampice za obavijesti  nudi funkciju "Uvijek uključen"  koja pokazuje sve propuštene obavijesti ,pozive,  datum, vrijeme i druge informacije koje želite.

ULTRAZVUČNI SENZOR OTISKA PRSTA

Ultrazvučni senzor  otiska prsta integriran  je izravno u  donji dio zaslona.  Koristi 3D modeliranje za prikupljanje preciznih detalja otiska, što teoretski poboljšava sigurnost.   U početku iskustvo rada s čitačem nije bilo obećavajuće dok ga travanjska nadogradnja  nije učinila agilnijim. Sada  je dovoljan  dodir    i  uređaj se otključava gotovo u trenu  čak i ako  imate mokre ili prljave prste. Neka vas ne zavara na vizualnoj razini spora animacija koja se pri tome pokazuje.  Osim nadogradnje,  na poboljšanje brzine rada  senzora ima AI funkcija učenja tijekom vremena.

Alternativno  možete koristiti  metodu prepoznavanja  lica  kao na drugim Android telefonima u  kombinaciji prednje kamere.   Pohvalila bih što je za  otključavanje  uređaja  u  mraku efikasno  jer je svjetlo  zaslona  dovoljno da osvijetli lice. Vrijem detekcije je nešto sporije, ali s time se da živjeti.    

PERFORMANSE GALAXY  S10

Samsung S10 pogoni  Exynos 9820 SoC  temeljen na  8nm procesu.  Postoje četiri energetski učinkovite Cortex A55 jezgre  na 1.9 GHz,  dvije brze  prilagođene M4 Mongoose  na maksimalnom taktu  2,7 GHz i  dvije Cortex A75 koje rade na 2,3 GHz. Potonje   održavaju određenu   energetsku učinkovitost  između brzih i učinkovitih jezgri.  GPU je  Mali-G76 MP12.  

Kapacitet radne LPDDR4 dvokanalne memorije ima 8 GB, a interne UFS 2.1 podatkovne 128 GB.   Korisniku je dostupno 108 GB, i kao što sam već spomenula, proširiva je microSD karticom.  Neutralna procesorska jedinica koristi se za zadatke koji uključuju umjetnu inteligenciju, kao što je prepoznavanje  30 scena   u aplikaciji kamere i značajke proširene stvarnosti.  

Svakodnevni zadaci lak su zalogaj za S10.  Nema stagniranja u prijelazima i animacijama,   a    upravljanje memorijom nije   agresivno kao prije.  Snage ne nedostaje  čak ni u  DeX računalnom načinu rada.

BENCHMARK REZULTATI

Odradila sam nekoliko benchmark testova kojima osobno ne pridajem važnost  jer su  mnogi proizvođači   bili uhvaćeni u varanju, no možda su vama zanimljivi.

  • GeekBench (v4.x):   4578(single core) -   10 267 (multi core)
  • 3DMark:
  • Sling Shot ES 3.1 - 591
  • Ice Storm Sling Shot Extreme Open GL ES 3. 1 - 4448
  • Vulkan -  4 377
  • Unlimited Open GL ES 3.1-  4578
  • PC Mark work 2.0:   7944
  • Compute Vision: 5031
  • Storage: 8686
  • AndroBench (memorija):Brzina sekvencijalnog čitanja   815, 45 MB/s    -
  • Brzina sekvencijalnog pisanja 194.25 MB/s
  • Device AI -   8161

IGRE

Igre nisu  glavna značajka  Galaxy S10, ali  Samsung  nije  zanemario performanse igre. Što se tiče iskustva igranja,  konfiguracija definitivno nije loša!  GPU je  posebno učinkovit u igrama razvijenim na temelju Unity engine, pomoću kojeg su napravljene izrazito kompleksne poput klona World of Warcraft, Cities: Syklines itd. Razlog je suradnja Samsunga   s tvrtkom  kako bi  učinili  GPU  prilagodljivim sustavu Unity i podržao Unity funkciju Adaptive Performance za što   bolje iskustvo igranja i dosezanje razine od 60fps, bez obzira  na žanr.  PUBG Mobile na najvišim postavkama ima glatku izvedbu,  samo što HDR  ne podržava extreme frame rate.   

Samsung je za igranje namijenio  i Game Launcher. Prilikom pokretanja igre, dok   povlačite navigacijsku traku na desnoj strani zaslona, možete pozvati pomoćnika za igre, privremeno zaključati funkciju zaslona osjetljivog na dodir ako iznenada morate prekinuti igru itd. 

POVEZIVANJE I KOMUNIKACIJA

Za povezivanje i komunikaciju na popisu ima sve potrebne  module najviših standarda:  Bluetooth 5.0; LTE 2.0 Gbps; dual-band  GPS, GLONASS, BDS i GALILEO za pozicioniranje i naravno NFC. Podržava WiFi 6 ili 802.11 ax  s poboljšanom tehnologijom multipleksiranja,   iako još nema rutera ove vrste u masovnoj upotrebi. Međutim kako se kaže: pripremite kišobran prije kiše!Svi moduli rade izvrsno, sateliti su me pozicionirali  s točnošću od oko 2 metra.       

BATERIJA: IZDRŽLJIVOST/PUNJENJE

S10 je opremljen Li-Pol  baterijom  kapaciteta 3. 400 mAh,  što je   značajno poboljšanje u odnosu na prošlogodišnji  S9 (3000 mAh ).  Što se tiče izdržljivosti baterije,   držala sam se pravila "jedan dan, jedno punjenje", kao i kod svih pametnih telefona koje koristim osobno ili testiram.  U periodu testiranja nisam se našla u situaciji panike da mi je baterija dosegla  kritičnu razinu tijekom dana.  Pa čak i vikendom ili na putu.  Naravno, ako ćete visjeti na društvenim mrežama, webu, strimati video i igrati igre satima,  bateriju ćete morati nadopuniti. Uglavnom, sve ovisi o vama samima. 

Vrijeme punjenja baterije od  2 do 100 posto je  1 sat  i 38 minuta pomoću QC2.0. punjača od 15 W.   Posljednjih 15  posto baterija se puni gotovo 30 minuta. Također je podržano  bežično (Qi) punjenje i njegova kompatibilnost  je vrlo dobra.

Pročitajte još: 7 savjeta pravilnog korištenja baterije u mobitelima

Ovo je prvi Samsung s Wireless PowerShare  obrnutim bežičnim punjenjem, odnosno  opcijom za punjenje drugih uređaja.  Otvara se ili zatvara u gornjem padajućem izborniku.   Međutim,  ovo 9W punjenje je jako sporo s obzirom na problem s gubitkom energije. Kako biste napunili samo 10 posto  baterije Galaxy Note9, treba 35 minuta. Ukratko, opcija je super za punjenje slušalica i pametnih satova,  ali baterija drugih uređaja  nije.   

KVALITETA ZVUKA

Kvaliteta zvuka je svakako korak naprijed.  Zvuk je dobro definiran s jasnim  bas tonovima i  moguće je slušati  glazbu ili gledati filmove bez potrebe za slušalicama.  Galaxy S10  podržava Dolby Atmos zvuk,   čak i za  igranja igara. Isprobala sam i AKG slušalice u paketu. Zvuče jako dobro. Nećete trebati kupovati neke druge.  

KAMERE - Pokloni svoj mi foto

PREDNJA 

Na prednjoj strani Galaxy S10  je 10 MP IMX374  senzor, optika otvora objektiva F1.9, automatsko fokusiranje (većina pametnih telefona nema kamere s automatskim fokusiranjem na prednjoj strani), a među rijetkima je  s  podrškom za 4K 30p video snimanje.  Podržava auto HDR, AR Emoji, široke selfije koji su pravih 10 MP.  Selfi fokus za prednju kameru preimenovan je u živi Fokus. Rad se ne razlikuje od onoga za stražnju kameru. Kvaliteta snimljenih fotografija je izvrsna. Štoviše, Samsung je također blisko surađivao s ljudima na Instagramu kako bi optimizirali kvalitetu selfija za ovu globalno popularnu  mrežu i dodali su opciju za direktno  dijeljenje.

Trostruka glavna kamera

U stražnjem dijelu su ti kamere u klasteru. Specifični parametri su sljedeći:

  • Glavna  kamera širokog kuta: 12 MP    (veličine senzora 1 / 2,55“ i 1,4 mikrona  piksela),      77 ° promjenjivi otvor F1,5 / F2,4, optička stabilizacija,   DualPixel tehnologija za  automatsko fokusiranje. 
  • Telefoto kamera: 12 MP (veličine senzora 1 / 3,4“ i  piksela 1,0 mikron),  kut od 45 ° na otvoru f / 2.4.,  optička stabilizacija, dvostruki zoom bez gubitka kvalitete, autofokus 
  • Ultra širokokutna kamera: 16 MP, otvor blende F2,2,  kut gledanja od 123 °,  bez OIS-a, fiksni fokus.   

Svaka od kamera može samostalno snimati.  Znam da su specifikacije gotovo identične   prošlogodišnjim modelima, ali hardverska konfiguracija nije sve, iako su osnova za fotografiju dobar senzor kao i leće kamera. Bitna je i optimizacija,  odnosno softverski algoritmi te  interakcija,   a to ovaj model ima,   iako se možda mnogima ne čini  očiglednim.  Samsung je optimizaciju scena nadogradio s 10 novih kao što su životinje, odjeća, obuća itd. Sve što trebate učiniti je usmjeriti svoj S10 i pritisnuti okidač, a uređaj će se pobrinuti za sve ostalo.  Nećete dobiti prave boje, ali to nije nužno cilj tih značajki.

Također dodana je i funkcija "prijedloga  snimanja" za  pomoć u kadriranju kako bi se osiguralo da  telefon bude pravilno postavljen pomoću   kruga u sredini zaslona. Ova funkcija radi kroz AI  i analizu 200 milijuna kvalitetnih idealnih fotografija. Na popisu je i funkcija prepoznavanje nedostataka, odnosno ako osoba u kadru trepne ili je objekt mutan, ili leća prljava,  iskače na zaslonu obavijest o tome.

Za fotografije sa zamućenom pozadinom    možete odabrati 4 različita pozadinska efekta i  podesiti efekt nakon snimanja. Za iskusne korisnike nudi se Pro način snimanja. 

Aplikacija Kamera pojednostavljena je tako da ostaje samo jedna značajka potpuno funkcionalna na jednom zaslonu. Načini prebacivanja između kamera, videozapisa, panorame, autoportreta i drugih stavki premješteni su na dno zaslona držimo li uređaj u okomitoj orijentaciji. Ikona zumiranja je u središtu donjeg dijela iznad tipke zatvarača kamere što olakšava pristup.

AR Emojiji, Bixby Vision, kontrole za bljeskalicu, tajmer i filtri premješteni su na vrh s obzirom na to da ih ne koristimo stalno.  Osim navedenog aplikacija donosi  podršku za HEIF format datoteka koji štedi prostor, pamti posljednje postavke koje ste koristili i dodani su Photo Editor Pro alati za profesionalno uređivanje fotografija tako da više nije potrebno napustiti aplikaciju.

Vjerojatno ste već do sada  pogledali niz članaka  usporedbe kvalitete fotografija  s konkurentima,  i jasno vam je, S10 je vrlo konkurentan.

Dnevne fotografije  su sam vrh. Ravnoteža bijele  i reprodukcija boja su točni,  imaju dobar dinamički raspon,  odličnu oštrinu. Fokusiranje i brzina snimanja također su besprijekorni. Također osvaja  širok dinamički raspon  u HDR načinu rada. 

Što se tiče širokokutnog objektiva,  može se opisati kao najbolji u pametnim telefonima.

Nažalost, posljednja travanjska nadogradnja za S10 nije donijela zasebnu stavku -  Super noćni način rada  (Super Night Shot)  koji snima 7 snimaka s različitim ekspozicijama u 2 sekunde. Ostao je samo Noćni način rada, ali koji  dolazi sam  od sebe.   Još uvijek se ne može  uključiti prema potrebi.

Kvaliteta snimljenih fotografija noću nije na razini  Huawei ili Google Pixel 3 modela.  Međutim, to ne znači  da  su fotografije  loše.  Spadaju u sam vrh.  Ima nešto digitalnog šuma, ali zadržavaju boje i ukupna svjetlina slike je  bolja od  Note9. 

Galeriju fotografija u punoj rezoluciji snimljenih kamerama ovog pametnog telefona na automatskim postavkama pogledajte na imgur.com.

Kvaliteta videozapisa

Galaxy S10  snima videozapise   u 4K 60P (bez  optičke stabilizacije), 1080P 60P,  usporeno 480 / 960fps u HD  rezoluciji. Osim toga,   ima dvije posebne značajke: snimanje HDR10 + videa i  snažnu elektroničku stabilizaciju koja je svojom funkcionalnošću nalik na onu u GoPro 7 kameri  za snimanje video zapisa razlučivosti 1.920 x 1.080 piksela.  S ovom značajkom videozapisi postaju glatkiji nego ikad  bez podrhtavanja.  Videu se ne može ništa zamjeriti.

OS I APLIKACIJE

Galaxy S10  pokreće   Android 9 s One UI 1.1. Dizajn sučelja je koncizniji i  bolje optimiziran. Nudi mnoštvo opcija prilagodbi izgleda sučelja,  postavke obavijesti, finih podešavanja itd.  Sadržaj zaslona podijeljen je na   dva dijela: područje pregleda gdje je sadržaj ključ i interaktivno područje koje se podešava tako da prst može raditi prirodno.  Interaktivne tipke, kao što su oznake funkcija na vrhu, također se pomiču prema dolje na dno.  U sistemskim aplikacijama  (poruke,  pozivi i fotoalbumi...) stvarni prikazani sadržaj premješten je za jednu trećinu.

Navigacijska traka zadržava tri virtualne tipke („Natrag“, „Početna“ i „Nedavno“). Mogu se reorganizirati ili sakriti kako bi se koristio prikaz na cijelom zaslonu i geste.  Implementacija gesta slična je onima s kojima sam se susretala u nekim drugim pametnim telefonima. Bazirane su na donju površinu zaslona.  Povlačenje  prstom sa sredine donjeg dijela zaslona prema gore otvara početni zaslon dok povlačenje  prstom prema gore s lijeve ili desne strane djeluje kao tipka Povratak ili Izbornik nedavnih aplikacija.    

Samsungova ionako odlična tipkovnica  postala je još bolja.  Nadopunjena je novim emotikonima Unicode 11.0., ima Prilagodljivu temu  koja automatski mijenja boju ovisno o aplikaciji na kojoj se nalazite. Posebnost je novi "Plutajući način" rada tipkovnice ili mogućnost premještanja bilo gdje na zaslonu s podešavanjem veličine i transparentnosti.

Pročitajte još: Samsung Galaxy A50 recenzija - svojevrsno "resetiranje" mobitela srednjeg ranga

Lijep  je  dodatak  što  možete odabrati koje dodatne Samsungove aplikacije želite instalirati,  tako da bloatwarea nema puno. Dobivate sve Googleove aplikacije i Microsoftov uredski paket.  

DOJAM I ZAKLJUČAK

Dobivate vrhunski zaslon koji nema konkurenciju, izvrsnu kvalitetu zvuka i isto takvih performansi,  uređaj odličnih gaming sposobnosti, a skener otiska prsta u zaslonu je  sada dovoljno dobar.   Prednosti kao  Knox su još uvijek prisutne, a   One UI je   korak u pravom smjeru i izgleda dobro. Nadalje, DeX je već neko vrijeme s nama, ali nikada nije bio tako dobar kao što je sada.  Samsung daje pristup svim aplikacijama u DeX načinu rada dok konkurent iz Kine daje pristup samo odabranima.

U usporedbi s konkurentima  također  ima kombinaciju  triju odličnih kamera.  Kvaliteta  noćnih fotografija ima mjesta   poboljšanju i nadam se da će u neko skorije vrijeme stići nadogradnja kako bi se i ova točka poboljšala. Možda će neki zamjeriti mogućnost  samo  dvostrukog zumiranje bez gubitka kvalitete, ali ova vrsta zooma na pametnim telefonima   je  beskorisna za većinu situacija osim u dnevnim uvjetima.  Isto tako, činjenica je da nam kod fotografiranja  rijetko pada na um  uhvatiti u kadar nešto što je "suviše daleko ". Opet, oni kojima  doista treba snažan zoom,  ne koriste u svom poslu mobilne telefone.

Istina je, Galaxy S10 nije savršen.  Znam da neki zamjeraju brzinu punjenja   koja nije   dovoljno "flagship" (  30W,  40W ili čak 50W), ali Samsung je još uvijek oprezan kada su u pitanju baterije. Sve u svemu,  S10 je uravnotežen pametni telefon  koji nizom izvrsnih specifikacija  ima zasluženo mjesto na vrhu flagship modela. Samsung je  S10 serijom  pokazao da je i dalje lider u svijetu Androida, a  konkurencija   još uvijek lovac  koja ih  je uhvatila samo   u nekim aspektima.

PREDNOSTI

  • vrhunski AMOLED zaslon
  • izrada
  • 3,5 mm audio ulaz (za neke)
  • SD utor (za neke)
  • rad One UI
  • optički čitač otiska prsta
  • Galileo  europski sustav pozicioniranja
  • optimizacija za igre
  • slušalice u prodajnom paketu
  • kvaliteta zvuka

NEDOSTACI

  • USB Type-C sučelje dio matične ploče
  • brzina punjenja (za neke)
  • nema LED obavijesti (za neke)
  • nema zasebnu stavku -  Super noćni način rada  (Super Night Shot)

Reci što misliš!