Sci-Tech

#glasine

Xiaomi Mi MIX 4 dolazi sa 16 GB RAM-a, 100 W brzim punjenjem. Je li to istina?

Xiaomi Mi MIX 4 dolazi sa 16 GB RAM-a, 100 W brzim punjenjem. Je li to istina?

Nakon prvih glasina o Xiaomi flagship uređaju , tj. Mi MIX 4, sada imamo drugi krug o novom modelu. Mogao bi biti najmoćniji pametan telefon u povijesti tvrtke, i općenito u Android svijetu, pokažu li se glasine točne.

Srce Xiaomi Mi MIX 4 je Qualcomm Snapdragon 855  na 2.86 GHz , za koji svi znamo da je  vrhunski  čipset.  Ono što novi telefon  čini posebnim je  količina RAM-a.   Navodno bi mogao stići  s čak 16 GB radne memorije i  1TB interne UFS 3.1 podatkovne u svojoj najjačoj varijanti.

Osim toga glasine  sugeriraju kako bi   Xiaomi Mi MIX 4 mogao  dobiti AMOLED ekran  u 2K rezoluciji s  podrškom za HDR10 + i optičkim senzorom otiska prsta.  Ako pripadate skupini mobilnih online igrača sa natjecateljskim duhom, u tom slučaju moglo bi vas oduševiti kod ovog uređaja 120 Hz frekvencija  ‘osvježenja’ ekrana.  Kao vrhunac,   baterija bi  mogla imati kapacitet 4.500 mAh  i trebala  dobiti bežično punjenje i podršku brzog punjenje  do 100 W. 

Za ostale specifikacije  opet  se šuška o keramičkom kućištu,  IP68 certifikatu, NFC  modulu i  trostrukom  sustavu kamera na stražnjoj strani.  Glavna bi  mogla imati  Samsungov 64 MP senzor. Dizajn se ne bi trebao mijenjati,  čak i ako  prednja kamera opet bude klizna kao kod Mi MIX 3 ili s pop up mehanizmom. Još jedna značajka koja se očekuje  od pametnog telefona je da ima 5G podršku  ili da bude dostupna barem jedna 5G varijanta.

Sve ove glasine temelje se na objavi na Twitteru  i ne čine nam se nerealne  jer uvijek postoji mogućnost da je riječ o istinskom  curenju podataka.  Ali, isto tako vrlo je lako manipulirati ovom vrstom snimke i moguće su promjene hardvera do konačnog lansiranja na tržište. Ako se držimo datuma lansiranja Mi MIX 3, Xiaomi će najaviti Mi MIX 4 krajem listopada.

Koliko se vama čine ove specifikacije realne?


Reci što misliš!