Sci-Tech

#glasine

iPhone XI na novim realističnim fotografijama

iPhone XI na novim realističnim fotografijama
screenshoot @stufflistings

Nakon lekera @OnLeaks i poznati indijski dizajner Mukul Sharma objavio je realistične fotografije koncepta iPhone XI na kojima izgleda izvrsno. Možda bi Apple trebao nešto naučiti!

Bez obzira na sve kritike prema Appleu iz tabora Androida  i dalje se proizvodi  sa znakom jabuke aktivno prodaju širom svijeta. Mnogi  već planiraju  kupnju iPhone XI,  iPhone XI Max, kao  jeftinijeg iPhone XR 2019.

Njihovo predstavljanje očekuje se sredinom rujna, odnosno dva tjedna prije pojavljivanja na policama trgovina. Na temelju informacija koje su procurile na webu, novi iPhone modeli imaju kućište  izrađeno od čelika i stakla. 

Foto: screenshoot @stufflistings

Na prednjoj  strani  možete vidjeti nešto manji izrez  za prednju kameru i senzore, kao i tanke okvire duž rubova kućišta.

Foto: screenshoot @stufflistings

Trostruka glavna kamera i bljeskalica  smještene  su na stražnjoj strani u kvadratnom klasteru.  Međutim,  nije toliko debeo, čineći stražnju stranu skladnijom i manje grubom.

Foto: screenshoot @stufflistings

Standardno, Apple još od 2013. godine nema utičnice za slušalice od 3,5 mm, ali novi iPhone nebi trebao imati niti  uobičajeni Lightning port.  Zamijenjen je USB Type-C sučeljem.

Foto: screenshoot @stufflistings

Kreator ovog koncepta  također ima novu ideju s poznatim  gumbom za utišavanje obavijesti.  Horizontalna konstrukcija prekidača  zamijenjena je vertikalnim mehanizmom, sa sklopkom okruglog oblika. Ovaj dizajn je isti kao i na iPAD. Možda  ne bi bilo loše da Apple povremeno ujedini  svoj  dizajnerski jezik.

 

Foto: screenshoot @stufflistings

Nema sumnje iPhone XI bit će bolji od prethodnih modela samo ostaje pitanje koliko?   Prema  insajderima,  iPhone XI će imati novu značajku – punjenje drugih uređaja poput AirPods slušalica, kao što ima Samsung Galaxy S10. Osim toga, bit će malo deblji, zbog veće baterije koja će više zadovoljiti potrebe korisnika. Veličina telefona je jako osporavana.  Neka izvješća ukazuju da novi proizvodi ostaju istih dimenzija, druga opet  da će biti malo veći.  

Osim toga, stražnja kamera ima ima  14 MP i 10 MP  senzor, 5 x  optički zum, a specifikacije treće su  trenutno nepoznate. Prednja kamera  dobiva 1O MP rezoluciju.

Pročitajte još:  Apple bi mogao podići cijene iPhonea širom svijeta

Na iPhone XI  bit će instaliran iOS 13 operativni sustav s podrškom za tamnu temu, a zbog OLED zaslona ova opcija  omogućit će bolju autonomiju baterije za otprilike 30 %.  Što se tiče hardvera, pogonit će ga Apple A13 Bionic čipset  dopunjen  s  4 GB RAM-a. Osnovni model pametnog telefona dobit će   128 GB interne podatkovne flash memorije, dok će se drugi moći pohvaliti s 256 GB i 1 TB  prostora.

Novi iPhone XI modeli su još uvijek  u fazi inženjerske provjere valjanosti (EVT), što znači da se prije pokretanja mogu pojaviti promjene, čak i ako su konceptualne fotografije dizajna točne.

Pročitajte još: Apple Pay dolazi u Hrvatsku!

Međutim, još jedan leaker @UniverseIce  tvrdi da su fotografije točne, pa ih sigurno nećemo odbaciti. On je također weetao fotografiju komadića stakla za koje tvrdi da su  boje "sljedeće generacije iPhone XR ", uz poznate crne, bijele i žute nijanse, tu su i lavande i zelene boje. Naravno, krhotine stakla zapravo ništa ne potvrđuju,  pa smo ih uzeli s malo soli. 

Foto: screenshoot @stufflistings

To su do sada sve glavne glasine, ali očekujemo  u idućim tjednima i mjesecima  više informacija,  kako će se približavati službeno predstavljanje.  Inače,  Appleovi fanovi pohvalili su fotografije, rekavši da bi rado kupili takav telefon.  A vi? Kako se vama sviđa? 


Reci što misliš!