Sci-Tech

#glasine

Samsung Galaxy Note 10 imat će velike promjene u dizajnu

Samsung Galaxy Note 10 imat će velike promjene u dizajnu
Sanja Ledinek

Samsung želi dodatno učiniti Galaxy Note 10 posebnim iako u biti nema konkurenciju na tržištu svojom S Pen olovkom. Otprilike tri mjeseca prije objave imamo nekoliko zanimljivih informacija i dijelimo ih sa vama, kako bi nam bili informirani.

Poznato je da se Galaxy Note 10 uređaj razvija unutar južnokorejske korporacije pod kodnim imenom Da Vinci, koje je s  ponosom nosio najveći genije renesanse.  Prema insajderima bliskim Samsungu,  Galaxy Note 10  dobiva i  svoju Pro verziju.

Kućišta uređaja ostaju izrađena od obostranog stakla s Corning Gorilla Glass 6 zaštitom i metalnim okvirom na čijem su dnu  USB Type-C  i 3.5 mm   audio sučelje za slušalice. Šuška se kako bi boje kućišta mogle bi  imati  obilježja gradijenta.  Na drugoj strani,  MySmartprice web stranica navodi da neće biti gradijenta, već široka opcija od 10  boja Galaxy Note-a.  ETNews   izvještava da će Note 10 donijeti potpuno novo iskustvo   s  ForceTouch senzorim  koji  prepoznaju snagu pritiska i zamjenjuju tradicionalne hardverske gumbe na istim mjestima.   

Prema tipsteru Ice Universe, novi Note će biti "optimizacija i savršenstvo" Galaxy S10 i  Galaxy Note 9.  

Nema sumnje oba mobitela dolaze s Infinity O  Dynamic AMOLED zaslonom omjera 19: 9 i  rezoluciju od 1.440 x 3. 040 piksela.  Standardni Galaxy Note 10 bit će opremljen 6,3-inčnim zaslonom, dok Pro model ima  6,7-inčni zaslon. Naravno, ultrazvučni  skener otiska prsta ostaje   izravno na zaslona.  U zaslonu je otvor za prednju dvostruku kameru, ali   u sredini i mnogo manji nego u Galaxy S10 +, čime se značajno povećava korisna površina.  

Nova pozicija kamera

Glavna kamera, ako govorimo o Pro modelu,    trebala bi biti četverostruka i  postavljena okomito,  kao u Galaxy A9.  Jedna od njih ToF modul za mjerenje dubine,  druga   rezolucije    64 MP spojena sa super-širokokutnim objektivom. Specifikacije ostale dvije kamere ostaju na razini Galaxy S10. 

Foto: PricePony

Dakle 12 MP kamera  promjenjivog otvora  s optičkom stabilizacijom slike i autofokusom detekcije faze i  12MP  s optičkom stabilizacijom   i objektivom s 2x optičkim zumom. Ove kamere u  kombinaciji s naprednom optikom, imaju sve šanse da postanu najbolje na tržištu za kvalitetu fotografija.

Samsung Galaxy Note 10  i Note 10 Pro pogonit će  aplikativni procesori Snapdragon 855 ili Exynos 9820, koji  će postati  još moćniji   jer je Samsung uspio postići overclocking bez ugrožavanja autonomije telefona. Prodavat će se u verzijama s 8/12 GB memorije i 256/512/1024 GB  interne flash standarda 3.0.  koji se koristi unutar OnePlus 7 Pro.  To znači da bi   trebali brže otvarati aplikacije i  učitavati igre. Štoviše,  trebalo bi im manje vremena za pokretanje sustava, rukovanje većim slikovnim i video datotekama.

Izgleda da bi  Samsung za ove modele mogao postati malo manje oprezan po pitanju baterije.  Veći model bi trebao dobiti  bateriju kapaciteta 4300 mAh i podršku za brzo punjenje  do 50 W.  Tako bi se  baterija mogla napuniti od 0 – 100 posto  u samo 35 minuta.

Izgledno je da će se uređaji moći pohvaliti  podrškom za 5G mreže pri brzinama do 2 Gbit / s, ali postoje informacije   samo u zemljama u kojima već postoji peta generacija mobilnih mreža. Kao što se očekuje, Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10 Pro bit će objavljeni u kolovozu ove godine.   


Reci što misliš!