Sci-Tech

#samsung

Galaxy Note 10 i Note 10 Pro nove pojedinosti: vizualizacije, benchmark mjerila i početak prodaje

Galaxy Note 10 i Note 10 Pro nove pojedinosti: vizualizacije, benchmark mjerila i početak prodaje
@OnLeaks & 91mobiles.com

Dva mjeseca je do 10. kolovoza, kada će Samsung lansirati Galaxy Note 10 i nakon mnogo curenja o modelu sada je vrijeme za najvažnije. Ono što se tiče izgleda i prve benchmark testove prototipova.

Prema preliminarnim podacima, Samsung će predstaviti osnovni Galaxy Note 10  s  6.28-inčnim zaslonom  i trostrukom kamerom na poleđini u okomitoj formaciji i  veći  6.75-inčni Galaxy Note10 Pro također s tri kamere  te dodatnim ToF-senzorom za određivanje dubine scene. Očekuje se sljedeća konfiguracija glavnih modula kamere: 12 MP ( sa standardnim objektivom)   + 12 MP (telefoto) + 16 MP (širokokutnim).

Izvor  vizualizacija su @OnLeaks  i servis  91mobiles,  a  temelje se na podacima koji dolaze izravno iz tvornice, tako da je pouzdanost curenja   99%.

Oba modela dobivaju svoju varijaciju za mreže pete generacije,  zadržavaju  kutni dizajn, skener otiska prsta  ispod zaslona i  imaju Infinity-O ekrane.   Ali  za razliku od  modela Galaxy S10, neće se nalaziti u desnom kutu zaslona, već u sredini.  U slučaju ovako centralno locirane  kamere, ne vidimo veliku prednost u odnosu na  onu u kutu jer će zauzeti sličan dio zaslona, ali vjerojatno je unutarnji dizajn zahtijevao neke promijene.  

Na dnu  se nalazi  USB Type-C priključak, zvučnik,  glavni  mikrofon i  ulaz za S Pen.  Bitno je spomenuti da će  novi modeli biti prvi top klase bez priključka za  3,5 mm audio  ulaz.

Samsung će također pomaknuti gumb za uključivanje/isključivanje rada  na lijevu stranu telefona, ispod gumba za glasnoću, ostavljajući desnu stranu praznu.  Gumb uključivanje rada vjerojatno će se koristiti  i za Bixby   pomoćnika. To nam se čini dobra alternativa jer zasebni gumb  za mnoge je beskoristan ako nema Bixby Voice podršku na jeziku korisnika. 

Galaxy Note 10 ima dimenzije  kućišta  151 x 71 x 7.9 mm, dok Note 10 Pro  162,3 x 77,4 x 7,9 mm.  Ako se  ovi podaci potvrde, standardni model bit će kraći, uži i vitkiji od Note9 (161,9 x 76,4 x 8,8), što je vrlo dobra vijest. 

Note 10 i 45W punjenje

Samsung Galaxy Note 10 podržava 45-vatno punjenje, ali postoji nijansa.  Dolazi s napajanjem od 25 W, a  ako će kupci željeti  puniti svoj pametni telefon maksimalnom brzinom, morat će kupiti odgovarajuće napajanje.

Ovako izgleda 45W adapter za Galaxy Note 10 - izvor   Samsung.   

Pročitajte još 7 savjeta pravilnog korištenja baterije u mobitelima za koje možda niste znali

Galaxy Note 10 prva mjerila  na Geekbench testu

Najsnažnija konfiguracija Galaxy Note 10 Pro 5G,  skrivena je pod oznakom SM-N976V.  Na Geekbench testu pokazao  se sa Snapdragon 855 koji radi na 1.78 GHz i  ima 12 GB radne memorije.  Slovo V označava regionalni model za američkog operatera Verizon. Postigao je 529 bodova u testu s jednom jezgrom i 10.840 bodova u testu s više jezgri.

Europska 5G verzija ili   SM-N976B  ima samo  s 8 GB RAM-a, ali indicije ukazuju na novi Exynos chipset 9825. U testu s jednom jezgrom postigao je 3 557 bodova i 9 654 boda u testu s više jezgri. Možda ovi postignuti rezultati ne impresioniraju, a ali  bit će  softverski optimizirani, tako da se može mnogo toga promijeniti.

Samsung Galaxy Note10: što je još poznato?

  • Galaxy Note 10   ima zaslon  rezolucije  3.040 x 1.440 piksela s  podrškom za HDR10 + 
  • sve varijante imaju S  Pen
  • do 12 GB RAM-a
  • novi standard interne podatkovne flash memorije  UFS 3.0
  • Jedna varijanta možda se pojavi bez  fizičkih tipki. One se mogu zamijeniti kapacitivnim ili osjetljivim na tlak    što može biti označeno teksturiranom površinom.

Samsung je najavio  početak prodaje za 25. kolovoza.  To  navodi korejsko izdanje ETNewsa.


Reci što misliš!