Sci-Tech

#gaming

Microsoft najavio Project Scarlett novu Xbox konzolu

Microsoft najavio Project Scarlett novu Xbox konzolu

Na ovogodišnjoj E3 2019 izložbi, koja se održava 11. do 14. lipnja u Los Angelesu, Microsoft je podijelio zanimljive informacije vezane uz sljedeću generaciju svog gaming uređaja, pod kodnim nazivom Project Scarlett.

Za projekt Scarlett,  Microsoft se nije upuštao u specifikacije,  tako da je  najava bila više konverzacijska nego suštinska, ali   su obećali da će uređaj biti četiri puta produktivniji od Xbox One X-a  predstavljen  2017. godine.

Kao i obično, temeljit će se na  prilagođenim 7-nm AMD čipovima koji će uključivati najnaprednije komponente: Zen 2 računalne jezgre (slično Ryzen 3000 jezgrama) i grafičku jezgru s Navi arhitekturom (slično GPU grafičkoj kartici) Radeon RX 5700 XT). Kao RAM u novoj konzoli  koristiti će se GDDR6. Vrlo je vjerojatno da će  AMD implementirati  heterogenu unificiranu memorijsku arhitekturu koja omogućuje dinamičko odvajanje iste memorije u sustav i grafičku memoriju.

Programeri PlayStationa 5 najavili su korištenje SSD-a u konzoli prije nekoliko mjeseci, a  Microsoft ide na isti način.  Projekt Scarlett također će imati  ugrađeni SSD pogon  nove generacije i koji će se koristi   za izradu virtualnog RAM-a. To omogućuje povećanje vremena učitavanja, i do 40 puta u odnosu  na prethodne verzije.

S obzirom na integriranu izvedbu buduće konzole, Microsoft je postavio ambiciozan cilj. Projekt Scarlett trebao bi biti u stanju isporučiti do 120 sličica u sekundi (očigledno, uz razlučivost od 4K) i istovremeno biti kompatibilan s 8K televizorima. a također će podržavati i tehnologiju Ray Tracing.

Konačno, Microsoft je također najavio da će se projekt Scarlett, kada se pojavi 2020. godine, doći igrom Halo: Infinite.

U ovom trenutku,  Microsft nije ponudio   nikakve informacije o prodajnim cijenama, ali su naglasili da  će  se sve Xbox One igre   bez problema izvoditi na projektu Scarlett.

Prodaja nove generacije Microsoftove konzole započet će u blagdanskoj sezoni 2020., i  možda je ovo najbolje vrijeme  za početak štednje  da budete spremni za kupnju  odmah po lansiranju.


Reci što misliš!