Sci-Tech

Apple mijenja lighting port?

iOS 13 Beta nagovještava USB Type-C port naiPhone 11

iOS 13 Beta nagovještava USB Type-C port naiPhone  11

Apple može opremiti iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone 11R s USB-C konektorom umjesto tradicionalnog Lightninga. Barem tako nagovještava prva iOS 13 beta verzija.

U iOS 13  beta verziji na zaslonu za oporavak ili recovery screenu, prikazuje se umjesto  iTunes logotipa  ikona  laptopa,  a također promijenjena je slika kabela za povezivanje.  Sada se prikazuje kabel  koji izgleda kao USB-C tip umjesto ranije jasno označenog  lightning  kabela. 

Twitter screenshot - ovo prikazano nikako nije Lightning konektor �

Ovu promjenu je uočio  Raphael Mouton,  jedan od testera i developera,  te podijelio   na svom Twitter računu.  Time  je potaknuo šuškanja da  Apple možda planira novu generaciju iPhonea  opremiti   USB-C konektorom. Ranije su se takve glasine više puta pojavljivale, ali nisu  dobile  nikada nikakvu potvrdu sve do sada.

U biti bilo bi sjajno ako bi Apple počeo koristiti  USB Type-C sučelje  u pametnim telefonima, ne samo  u iPad Pro modelu.  Ovim USB sućeljem  ne samo da se  povećava brzina punjenja uređaja, već je i otvoren pristup velikom broju dodataka  budući  je  Type-C mnogo uobičajeniji standard.  Osim toga, ako iPhone dobije USB-C sućelje moći će se istim kabelom napuniti  iPhone, iPad i MacBook.  Previše dobro zvuči da bi bilo istinito.

S druge strane,  malo je vjerojatno da  bi Apple mogao napustiti Lightning u cijeloj liniji budućih iPhone uređaja. Činjenica je da  zarađuju nemali novac prodajom mogućnosti korištenja   svog sučelja proizvođačima dodatne opreme treće strane.  Također,  iOS 13 je još uvijek u  prvoj beta verziji i  postoje greške  pa bi  i ovaj prikaz na zaslonu mogao biti jedna od njih.  Što vi mislite?Želite li USB Type-C konektor na sljedećem iPhoneu?

Pročitajte još Apple najavio Mac Pro 2019 s Intel Xeon, do 1.5 TB RAM-a i 32" Pro Display XDR monitor


Reci što misliš!