Sci-Tech

HMD Global priznaje imenovanje Nokia pametnog telefona previše zbunjujućim

HMD Global priznaje imenovanje Nokia pametnog telefona previše zbunjujućim

Kako se snalazite u nomenklaturi Nokia pametnih telefona? Zbunjuju li vas indeksi Nokia 3 i 3.1 ili Nokia 8 i 8.1, kao i dodatni prefiks Plus u imenima? Ako je vaš odgovor pozitivan, znajte kako niste jedini.

Problem  s Nokia nazivima pametnih telefona  je nešto što je uočila sama  Finska tvrtka HMD Global,  koja posjeduje prava na proizvodnju pametnih telefona pod brendom Nokia.  Teško je ne slagati se s činjenicom da su    učinili veliki posao u privlačenju interesa za   brand.  Pokrili su gotovo sve cjenovne kategorije na tržištu pametnih telefona, ali kako vrijeme prolazi,  imenovanje uređaja  je  sve kompliciranije za obične korisnike.      

Sam top manager, Pranav Shroff, odgovoran za proizvode tvrtke, priznaje da  su  u 2018. godini prelaskom na novu strategiju "Nokia smartphone za sve", napravili određenu zbrku u imenovanju proizvoda. Obećao je riješiti problem  kako bi kupci bili manje zbunjeni u segmentaciji i proizvodni portfelj postao jasniji. Sada nam ostaje samo vidjeti hoće li HMD Global numeričkim imenima modela  dodati  još neko  čišće i lakše razumljivo ime.

Pročitajte još Nokia 2.2 je jeftina, elegantna i dolazi s čistim Androidom

Također, tvrtka se priprema lansirati dva Nokia pametna telefona za rad u mrežama pete generacije.  Jedan bi trebao  biti cijenom pristupačan model opremljeni Qualcomm  Snapdragon 7xx čipsetom i  Snapdragon X55 modem. Drugi ulazi u višu klasu s cijenom i specifikacijama u skladu s time.


Reci što misliš!