Sci-Tech

Sony α6400 fotoaparat za snimanje u selfi-stilu dobiva ažuriranje sistemskog softvera

Sony α6400 fotoaparat za snimanje u selfi-stilu dobiva ažuriranje sistemskog softvera

Sony α6400 fotoaprat niz naprednih tehnologija, LCD savitljivi ekran sa rotacijom od 180 stupnjeva, dimenzije 138,5 (širina) x 98,1 (visina) x 87,4 (debljina) mm i masu oko 725 g, što ga čini kompaktnim i laganim modelom fotoaparata.

Sony α6400  odlikuje  APS-C senzor s efektivnim brojem  oko 24,2  MP.   To znači da je veći  nego što ga ima  Panasonic "LUMIX DC-GH5"  i  manji od punog formata  kod  Canon "EOS-R" i Nikon "Z " serije.  Može snimati videozapise sa širokim profilom   dinamičkog raspona, što olakšava ispravljanje prekomjerne ekspozicije i podekspozicije pri uređivanju.  

Ova fleksibilnost je  točka koja se ne može lako ostvariti pomoću pametnih telefona. Standardni ISO rangira do ISO 32000 za fotografiju i video, i može se proširiti i do ISO 102400 za fotografije s odličnom redukcijom šuma pri srednjim i visokim vrijednostima ISO osjetljivosti.

Brze performanse za hvatanje ključnih trenutaka

Impresivan autofokus na α6400 naslijedio je mnoge tehnologije najnovijih Sony linija fotoaparata punog formata, uključujući α9, α7R III i α7 III modele.  Ima funkciju od 425 autofokusnih točaka s detekcijom faze i 425 autofokusnih točaka s detekcijom kontrasta koje su gusto raspoređene preko cijele površine slike, pokrivajući oko 84% površine.

Ovaj AF sistem velike brzine i visokih performansi autofokusnog praćenja uparen s BIONZ X procesorom nove generacije za obradu fotografija, omogućuje kameri da uspostavi fokus za manje od 0.02 sekundiii, a fokus se zadržava čak i u slučaju brzih pokreta subjekta.

Model α6400 uvodi napredni Real-time Eye AF, najnoviju verziju priznate Sony Eye AF tehnologije. Ova  nova funkcija koristi prepoznavanje objekata zasnovano na umjetnoj inteligenciji da obradi podatke o detekciji oka u realnom vremenu, a rezultat toga je poboljšana preciznost, brzina i praćenje učinka Eye AF funkcije.

U svim režimima autofokusa, fotoaparat sada automatski detektira oči subjekta i s pola pritiska na okidač aktivira Eye AF, a kada se nalazite u režimu AF-C ili AF-A, željeno oko (lijevo ili desno) subjekta može biti izabrano kao fokus. Opcije su Auto / desno oko / lijevo oko, dok kao dodatna funkcija može biti dodijeljena i funkcija prebacivanja na desno / lijevo oko. Ova nova tehnologija potpuno oslobađa fotografa, omogućujući mu da se isključivo fokusira na kompoziciju s potpunim povjerenjem da će fokus biti oštar na oku subjekta. 

Također, na modelu α6400 prvi put se pojavljuje nova funkcija „Real-time Tracking”. Ovaj režim koristi najnoviji algoritam tvrtke Sony koji uključuje prepoznavanje objekata zasnovano na umjetnoj inteligenciji i obrađuje informacije o bojama, udaljenosti predmeta (dubina) i osvjetljenju kao prostornu informaciju kako bi osigurao da svi subjekti mogu biti uhvaćeni s velikom preciznošću. Dodatno, tijekom fotografiranja ili snimanja ljudi ili životinja, umjetna inteligencija prepoznaje informacije o poziciji lica i oka subjekta, a okovii subjekta se prati u realnom vremenu s izuzetno visokom preciznošću. Ova opcija se može aktivirati jednostavnim polu-pritiskom na dugme ili može biti dodijeljena kao dodatna funkcija.

U pogledu generalne brzine fotografiranja, novi fotoaparat može fotografirati i do 11 fpsiv s punim AF/AE opsegom koristeći mehanički okidač, i do 8 fps  s punim AF/AE opsegom tijekom fotografiranja u tihom režimu. Može fotografirati na svakoj od ovih brzina do 116 frameova u standardnom JPEG formatu/ 46 frameova u komprimiranom RAW formatu, znatno povećavajući šanse za hvatanje savršenog trenutaka.

Napredno snimanje filmova4K visoke rezolucije s brzim hibridnim Autofokusom

Svestrani model α6400 istovremeno je i izvanredna video kamera koja nudi opciju snimanja video zapisa u 4K rezoluciji (QFHD: 3840 x 2160) uz puno očitavanje rezolucije bez spajanja piksela s ciljem prikupljanja približno 2,4 puta više informacija nego što je potrebno za 4K format. Uređaj zatim oversamplira informacije i kreira 4K snimke s izuzetnom razinom detalja i dubine.

Zahvaljujući unaprijeđenoj tehnologiji Fast Hybrid AF model α6400 izuzetno brzo izoštruje tijekom snimanja, pruža izuzetno glatke promjene fokusa bez obzira na scenu, čak i u slučaju kada subjekt istupi naprijed. Napredna opcija fokusiranja dodirom čini ovaj fotoaparat idealnim za mnoge vlogere i kreatore video sadržaja koji redovno kreiraju i objavljuju sadržaj na internetu.

Za kreiranje time-lapse  novi fotoaparat ima ugrađenu funkciju za intervalna snimanja koja se mogu podesiti od 1 i 60 sekundi, s ukupnim brojem kadrova od 1 do 9999. Funkcija AE za praćenje osjetljivosti se može prilagoditi na „Visoko”, „Srednje” ili „Nisko” tijekom intervalnog snimanja, omogućujući manje promjene u ekspoziciji.

Dodatno, po prvi put u Sony APS-C fotoaparatima bez ogledala, novi model uključuje HLG (Hybrid Log-Gamma) profil koji podržava Instant HDR proces rada, te se realistične 4K HDR[10]fotografije mogu prikazivati na kompatibilnim HDR (HLG) televizorima. Pored toga, S-Log2 i S-Log3[11] omogućuju povećanu fleksibilnost gradacije boja, funkcije Zebra i Gamma display assist i proksi snimanja. Također, ovaj model može snimati i u Full HD formatu pri brzini od 120fps  do 100 Mbps, pa su mogući i pregled i eventualno montiranje materijala u 4x ili 5x usporenijoj snimci u Full HD rezoluciji s AF praćenjem.

Nadograđene verzije maksimalno povećavaju svestranost

Novi fotoaparat dizajniran je tako da ponudi visoku razinu funkcionalnosti i prilagođavanja što omogućuje veću slobodu fotografiranja. Novina na α6400 je 3.0-tip LCD savitljivog ekrana s rotacijom od 180 stupnjeva i rezolucijom od 921 k-točkom koji omogućuje jednostavno i efikasno kadriranje fotografija i snimanje videa u selfie-stilu. Zahvaljujući ovoj funkciji, vlogeri će moći provjeriti i nadgledati kompoziciju tijekom kompletnog kreativnog procesa.  

Fotoaparat odlikuje i XGA OLED Tru-finder  vizir visoke kvalitete, opsežna prilagodljivost s 8 prilagodljivih tastera kojima je moguće dodijeliti neku od 89 funkcija, nove funkcije My Dial i My Menu, poboljšana upotrebljivost menija, pomoćni ekran za meni, rangiranje fotografija kao i mnoge druge karakteristike koje omogućuju besprijekorno iskustvo fotografiranja.

Kućište uređaja od legure magnezija čvrste je i robusne izrade i ima izuzetno izdržljiv okidač čija je izdržljivost procijenjena na otprilike 200.000 ciklusa. Model također omogućuje besprijekorno prenošenje datoteka na pametni telefon ili tablet uz pomoć potpuno nove „Imaging Edge Mobile“ .

Cijena

Model α6400 dostupan je po cijeni od oko 8.230 kuna. Pune specifikacije možete pronaći na web stranici proizvođača.


Reci što misliš!