Sci-Tech

#novosti

Xiaomi zatvara dvije popularne linije pametnih telefona i plasira novu Mi CC seriju

Xiaomi  zatvara dvije popularne linije pametnih telefona i plasira novu Mi CC seriju

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi odlučio je uvesti neke promijene u poslovanje kako bi postigli veću konkurentnost na tržištu. Što su ovoga puta osmislili?

Krenut ćemo prvo s dobrim vijestima, a potom možda lošima   za neke korisnike i  fanove Xiaomi uređaja.  

Nova Xiaomi Mi CC serija

Lei Jun,  je  otkrio  da  uskoro lansiraju novu Xiaomi Mi CC  seriju pametnih  telefona  različitu od Mi, Redmi i Pocophone  sub-branda.

Prema objašnjenju šefa tvrtke,  slova CC mogu se interpretirati na dva načina:  kao skraćenica za  Colorful & Creative  ili  nešto što prati popularne trendove u boji godine  s podrškom za moderne relevantne tehnologije, a Chic & Cool 90 je ime najmlađeg  razvojnog  tima  koji ima znanje u području vizualnih umjetnosti.

Ova ekipa  je iz tvrtke  Meitu poznate u Kini po selfie  pametnim telefonima, a  koju je  Xiaomi prošle godine kupio.  Njihov zadatak je osmišljavanje pametnih telefona   namijenjenih mlađoj populaciji,  tinejdžerima i  svima  koji se žele odvojiti od mnoštva, osjećaju želju da budu popularni i viđeni na društvenim mrežama  te  vole dijeliti svoje fotografije sa svijetom.  

Prvi predstavnici novog brenda su Xiaomi Mi CC 9 i Mi CC9e modeli, a broj 9 u   imenu ukazuje na 9 godina od osnutka tvrtke Xiaomi.  

Pročitajte još Xiaomi ima 9 godina: Sretan rođendan s malim zakašnjenjem!

Ove modele odlikovati će novi estetski koncept   Xiaomi x Meitu AI  Aesthetics Lab , koji kombinira naprednu opremu fotoaparata i tehnologiju ljepote.

Također uređaji dobivaju   flip kameru kao što  ima  ASUS Zenfone 6,  ali s trostrukim  modulima.

Lansiranje na tržište Xiaomi CC 9 i CC9e mobitela očekuje se u sljedećih nekoliko tjedana ili čak ranije. Naime, ranije ovog tjedna,  pojavio se je u TENAA  bazi cerifikata,  pametni telefon s brojem modela M1904F3BC  za koji se pretpostavlja da je Xiaomi CC9.   Ima  6.39 inčni AMOLED FHD zaslon    s skenerom otiska prstam  dimenzije 156.8 × 74.5 × 8.67 mm dimenzije i bateriju  4000 mAh   / 3900 mAh   s 18W brzim punjenjem. Što se tiče kamera, na prednjoj je strani 32 MP matrice   dok na stražnjoj 48 MP AI   s ultra širokim senzorom i  dodatna s vjerojatno telefoto objektivom. Mogao bi ga pokretati Snapdragon 710 ili 712 SoC i navodno je jeftiniji od Redmi K20 i Mi 9SE.

Nakon takvog objašnjenja više ne bi trebalo biti posebnih pitanja vezanih uz nazive linija pametnih telefona, osim onih  koji se tiču  naziva istog  modela u ovisnosti o tržištu.       

By, by,  Mi Max i Mi Note  linijama pametnih telefona

Prema najnovijim informacijama,  Xiaomi je odlučio  zatvoriti   popularne linije pametnih telefona Mi Max i Mi Note. To u praksi znači  da neće biti novih mobilnih uređaja s tim nazivom.   Kao razlog navode da su ove linije zastarjele. Podsjetimo, karakteristična značajka  Mi Max linije su ogromne dimenzije uređaja, a  Mi  Note slabiji procesori od vodećih Mi top modela i opet, nešto veće dimenzije.

Pročitajte još Kako radi Xiaomi tehnologija kamere ispod zaslona?

Međutim, Xiaomi nije u potpuno zatvorio vrata ovim dvjema linijama, jer ako se pokaže da je tržište spremno za  te telefone mogli bi se opet pojaviti 2020. godine.


Reci što misliš!