Sci-Tech

#glasine

Xiaomi Mi Mix 4 izgleda odlično na slikama. Pogledajte! Možda dobiva i periskopsku kameru

Xiaomi Mi Mix 4 izgleda odlično na slikama. Pogledajte! Možda dobiva i periskopsku kameru
Sanja Ledinek

Xiaomi Mi Mix 4 mogao bi dobiti objektiv u formatu periskopa i imamo prve rendere dizajna stražnje strane koje je objavio pouzdan insajder Xiaomishka. Mora se priznati da uređaj izgleda odlično, dok u stvarnosti trebao bi izgledati još bolje.

Xiaomi Mi Mix 4 ima kućište  od obostranog stakla zaštićenog   Corning Gorilla Glass 6 slojem i   IP68 certifikat za otpornost na prašinu i vodu.  Desna strana navodnog Mi Mix 4 ima  gumb za uključivanje/isključivanje rada i podešavanje  glasnoće, dok je na njegovoj lijevoj strani klizač za isključivanje zvuka.  Kao što je otkriveno curenjem,   može biti pokrenut u tri opcije boja koje uključuju crveni gradijent, zeleni gradijent i plavi gradijent.

Ove fotografije nisu službene, već se temelje na  glasinama i curenju informacija.

Desna strana navodnog Mi Mix 4 ima  gumb za uključivanje/isključivanje rada i podešavanje  glasnoće, dok je na njegovoj lijevoj strani klizač za isključivanje zvuka.  Kao što je otkriveno curenjem,   može biti pokrenut u tri opcije boja koje uključuju crveni gradijent, zeleni gradijent i plavi gradijent.

Zaslon je od ruba do ruba koji prevladava na većini vodećih pametnih telefona u 2019. godini, a prvi je konceptualiziran s Mi Mix   2016. godine. Trebao bi ponuditi duljinu dijagonale 6,4-inča,  AMOLED tehnologiju,  rezoluciju  1.440 x 3.120 piksela  s gustoćom od 537 ppi,  podršku HDR10 +,  frekvenciju osvježavanja  120 Hz i ugrađen skener otiska prsta.

48 MP senzor i  periskopska kamera

Na stražnjoj strani  je klaster trostruke (  možda i  četverostruke)   kamere  u   okomitoj formaciji   i  pratnji  dual  LED bljeskalice. Još uvijek ostaje nejasno hoće li jedna od kamera biti opremljena Samsung ISOCELL GW1 64 MP senzorom ili  nekim koji još nije objavljen, možda od tvrtke Sony? Naime, Xiaomi direktor Wang Teng Thomas na Weibo postu je odgovorio jednom od fanova da  bi kamera trebala biti 'bolja” od spomenutog Samsungovog rješenja.

Međutim, to nije sve što se tiče novosti vezanih uz kamere.  Jedna od kamera  mogla bi imati periskopski objektiv za  10x zumiranje.  Prije nekoliko dana  odobren im je patenta za periskopsku kameru od strane    Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Kine,   koji su podnijeli   20. prosinca 2018.

Patent opisuje kombinaciju tradicionalne kružne leće s najmanje jednom lećom periskopskog oblika koja bi bila smještena u istom modulu s tri stražnje kamere. Zahvaljujući procesu prelamanja svjetla, prizma smještena ispod leće omogućuje da svjetlost ulazi kroz skup horizontalnih leća, koje se pozicioniraju duž širine tijela pametnog telefona, a ne tradicionalno  u formatu snopa.

Pročitajte još:  Kako radi Xiaomi tehnologija kamere ispod zaslona?

Nema sumnje, hardverska osnova bit će   Qualcomm Snapdragon 855  s taktnom frekvencijom   2,84 GHz i Adreno 640 GPU.  Što se tiče kapaciteta memorije,  tvrdi se da  osnovni model  dobiva 8 GB RAM-a i 128 GB interne flash 3.1 podatkovne  memorije, dok snažniji   10 GB  radne i 256 GB interne podatkovne.   Šuška se da bi nas Xiaomi mogao iznenaditi  i varijantom do 16 MB RAMa  i 1 TB interne pohrane.

Jedna od varijanti dolazi s  X50 modem  spremnim za 5G mreže. Među korisničkim komunikacijskim sučeljima su Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, 4G VoLTE, GLONASS, Dual GPS i NFC.  Prema izvoru,  izravno "iz kutije"  će biti instaliran operativni sustav Android 10.0 Q u obliku firmware MIUI 11.

Osim toga, tvrtka je  pokazala  punjač  od 100 W  koji može napuniti 4000 mAh za 17 minuta. Ako tvrtka može sigurno implementirati tehnologiju, Mi Mix 4 može postati prvi   pametni telefon na svijetu koji će imati visoku stopu punjenja. 

Službeno predstavljanje  održat će se u rujnu, što  nije daleko.  Šuška se o cijeni od oko 520 USD u Kini. Važno je imati na umu da njegova cijena   na međunarodnom tržištu će biti viši za 20-40%, kao što je to uvijek  sa Xiaomi proizvodima.

U ovom trenutku sve napisano  nije ništa drugo nego pretpostavka, glasina i dio curenja informacija.  Uzmite ih sa zrnom soli.


Reci što misliš!