Sci-Tech

nova numeracija

LG registrirao niz novih imena za flagship pametne telefone

LG registrirao niz novih imena za flagship pametne telefone

Unatoč problemima i padu prodaje pametnih telefona u posljednjih nekoliko godina, LG se ne predaje i planira lansirati nove modele s novim jednostavnijim i lakše pamtljivim imenima.

Prema podacima Korejskog odjela za intelektualno vlasništvo, LG  je registrirao  G10, G20, G30 i G40 imena za  svoje  nadolazeće uređaje. Informacije o registraciji  ne otkrivaju tehničke specifikacije  uređaja, već se  u opisu zaštitnog znaka spominju  pametni sat, Bluetooth slušalice,   tableti i pametni telefoni. Pretpostavlja se,  da  u cijeloj priči registracija imena se odnosi prvenstveno na nazive budućih LG top modela "G" serije. 

Ostaje nejasno  hoće li LG ukloniti "ThinQ"   tekst  koji su kontinuirano  stavljali u nazive flagship proizvoda od G7 ThinQ modela,   naglašavajući funkcionalnost umjetne inteligencije. 

Prema informacijama dostupnim  na LetsGoDigital resursu, LG planira  lansirati novi model G-serije   u veljači 2020. tijekom Mobile World Congress (MWC 2020). To će vjerojatno biti G10 ( s ili bez sufiksa ThinQ).  Očekuje se da će LG, nakon predstavljanja G10, nastaviti s lansiranjem  G20, G30, G40 . To je strategija koju su drugi proizvođači već usvojili. 

Osim toga, ovim zaokruženim lako pamtljivim brojevima ,  LG  naziva i pametne telefone svoje  "K" serije,  uključujući  K40 i K50  predstavljene ranije ove godine.


Reci što misliš!