Sci-Tech

nova pravila

Microsoft će početi brisati neaktivne račune

Microsoft će početi brisati neaktivne račune

Microsoft mijenja pravila pružanja usluga i najavljuje brisanje računa s poslužitelja koji se ne koriste više od dvije godine.

Ako imate  Microsoftov račun za sustav Office,  Windows,  Xbox Live, Xbox 360, Skype,  Outlook.com, Hotmail itd.,  bit će deaktivirani niste li ih koristili dvije godine i više. Razlog je nova politika poslovanja Microsofta koja  zahtjeva od korisnika  redovite aktivnosti na računu. Odnosno, da ne biste izgubili svoj račun, barem  se jednom morate prijaviti  u dvije godine.

Važno je da će vaš račun biti siguran od brisanja ako  imate  neku aktivnu pretplatu na bilo koju uslugu putem  računa,  ako ste račun koristili za objavljivanje ili kupnju aplikacija, igara u  njihovoj trgovini  ili za registraciju  na  Microsoft partnerski program. 

Uvijek možete pregledati status aktivnosti svog  računa tako što ćete otići na web-mjesto pod nazivom Microsoft račun. Status aktivnosti pokazat će vam koliko često se trebate prijaviti na svoj račun kako biste spriječili da se   smatra neaktivnim.

Sve promjene stupit će na snagu 30. kolovoza 2019. godine i neaktivni računi  zatvoreni bez upozoravanja korisnika.

 


Reci što misliš!