Sci-Tech

nosivi gadgeti

Apple Watch Series 5: što je novo?

Apple Watch Series 5: što je novo?

S Apple Watch Series 5, Watch Series 4 nestaje iz ponude, a seriju 3 možete kupiti jeftinije

Apple Watch Series 5 osim nadogradnje 64-bitnog dvojezgrenog čipa,  nekih novih materijala za kućište nema  druge  znatne promijene   u odnosu na Apple Watch S4.  Always-on značajka zaslona jedna je svijetla točka kao i Apple Watch Studio, koji kupcima omogućuje da slobodno odaberu veličinu sata, vrstu remena i  materijal kućišta kao što su  legura aluminija, nehrđajući čelik, keramike ili  slitina titana.

Za  izgled možemo samo reći da je  recikliranog  tradicionalnog četvrtastog dizajna veličine 40 i 44 mm.  Zaslon  koristi  polimer silicijev  oksid niske temperature (LTPO)  kako bi mogao stalno  ostati u  načinu slabog osvjetljenja s prikazom vremena  sve dok se zglob ne podigne do pune svjetline.  Prema  Appleu,  kada uključite takvu funkciju, sat radi na jednom punjenju 18 sati.

Standardno je nova serija opremljena GPS funkcijom,  Bluetooth 5,0 modulom,  praćenjem fitnessa, optičkim senzorom brzine otkucaja srca,  EKG druge generacije odobrenim od FDA,  kompasom i   posebnom SOS funkcije koja omogućava hitno pozivanje službe spašavanja u svim zemljama svijeta.  To znači da ćete, gdje god da se nalazite, moći koristiti ovu uslugu da vam netko pomogne.

Uz watchOS 6, Apple Watch Series 5 postaje nezavisniji proizvod

Uz novi watchOS 6 operativni sustav dodavanjem ekskluzivnih aplikacija u   App Store i eSIM-u za  povezivanje na mobilne mreže,  Apple Watch Series 5 postao je neovisniji, bolje prati  zdravlje našeg organizma i sportske aktivnosti.  Redizajnirani su  svi brojčanici, tako da maksimalno koriste sve prednost nove serije.  

Osim toga,  dodana je aplikacija "Buka".   Tako  Apple Watch 5 može mjeriti ambijentalnu buku na vašoj lokaciji i izračunati vrijeme izloženosti buci. Nakon što otkrijete da se okolna razina decibela povećala do te mjere da može utjecati na vaš sluh, od vas će se podsjetiti da odete što je prije moguće iz bućne okoline.

Apple Watch Series 5: cijena i dostupnost

Novi Apple Watch Series 5  imat će početnu cijenu od  oko  400  eura za model s GPS-om,  odnosno od oko  500 eura za verziju s LTE podrškom. Bit će dostupni u prodaji HGSHOP-a, službenog resellera u Hrvatskoj. Samo računajte na nešto  više cijene zbog naših poreznih i ini davanja.


Reci što misliš!