Sci-Tech

17. i 18. listopada

My Smart City #2 konferencija i hackaton – mogu li tehnologije pomoći da turizam bude održiv?

My Smart City #2 konferencija i hackaton – mogu li tehnologije pomoći da turizam bude održiv?

Zadar će i ove godine, kao domaćin My Smart City konferencije koja će se održat 17. i 18. listopada u Kazalištu lutaka u Zadru, okupiti predstavnike zadarske i nacionalne IT scene, te brojne druge stručnjake na temu tehnologije i turizma.

Može li turizam biti održiv i kako nam razvoj tehnologije u tome pomaže ili pak odmaže, te kako zadržati kvalitetu života na željenoj razini uz kontinuirani rast turističkog prometa, samo su neka od pitanja koja ćemo imati prilike čuti u sklopu druge My Smart City konferencije.

Na konferenciji će se razgovarati o konkretnim rješenjima koja mogu poboljšati infrastrukturu, postići bolju održivost rasta turističkog prometa, te podići kvalitetu života lokalnog stanovništva. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu prijavu online.

U programu će sudjelovati predavači i panalisti iz lokalne i nacionalne IT scene koji karijeru grade u globalno uspješnim tvrtkama poput Marina Mamića iz Amazona ili poduzetnici koji su odlučili biti arhitekti vlastitog uspjeha te iza sebe imaju niz uspješnih poslovnih priča, poput Nikole Žinića iz Bruketa & Žinić & Grey, blogerice Sarah-Jane Begonja sa blogom Chasing the Donkey, te našega Marka Mišulića iz Rentlia. Posebno zanimljiva rasprava očekuje se na panelu „Kako rast turističkog prometa utječe na kvalitetu života lokalnog stanovništva“ kojim moderira Oleg Maštruko.

Program je objavljen na web stranici konferencije www.mysmartcityzadar.com. Dvodnevni program koji će, uz nova znanja, ponuditi i priliku za kontakte i druženje s kolegama te razmjenu iskustava, završit će 18. listopada konferencijskim partyjem.

Vrijedne nagrade za hackatonce

Drugo izdanje My Smart Cityja još jednom donosi i hackathon natjecanje na dvije razine, početnoj i naprednoj. Hackathon će trajati 24 sata, a otvoren je za sve zainteresirane, bilo da su učenici, studenti ili programeri s prethodnim iskustvom, a prijave su besplatne. Detaljna pravila mogu se pronaći na web stranici na kojoj se timovi mogu prijaviti za sudjelovanje, a razinu odabiru obzirom na prethodno iskustvo. Tim može imati najviše 5 člana, a broj timova je ograničen. Hackathon će se održati u prostoru crkve Svetog Dominika (!!!), a počet će u četvrtak 17.10. u 10:00 te trajati do petka 18.10. u 10:00 sati. Tijekom trajanja svi sudionici će imati pomoć mentora, a prije dodjele nagrada timovi će predstaviti svoja rješenja žiriju i publici konferencije. Pobjednike će odabrati stručni žiri. Tri pobjednička tima u obje kategorije čekaju vrijedne nagrade u iznosu od 20.000 kn za napredu razinu i 10.000 kn za početnu, također uz vrijedne nagrade za druga i treća mjesta.

MY SMART CITY održava se u sklopu provedbe projekta CODE, koji se provodi unutar programa Interreg prekogranične suradnje HR-BA-ME. Konferenciju je pokrenula lokalna zadarska IT zajednica u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Gradom Zadrom i brojnim lokalnim partnerima. Konferencija okuplja i povezuje IT poduzetnike iz susjednih zemalja te ukazuje na konkretna pametna rješenja koja se implementiraju u europskim gradovima kako bi podigla kvalitetu života, predstavila načine na koje se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada te provjerila do koje je mjere koncept pametnog grada zaživio u Hrvatskoj.


Reci što misliš!