Sci-Tech

AKVIZICIJA NA VIDIKU

Hoće li Google napokon imati Pixel pametni sat?

Hoće li Google napokon imati Pixel pametni sat?

Šuška se da Googleova matična tvrtka Alphabet kupuje Fitbit.

Dok su se mnogi  fanovi Pixel proizvoda pitali zašto Google još nije lansirao pametnu  sportsku narukvicu ili sat kada već imaju platformu Wear OS (ranije Android Wear),   tvrtka je  u tišini kovala planove kako bi postali visoko konkurentni  na tržištu nosivih uređaja.

Prema relevantnim izvorima  (Reuters  /  CNBC) čini se da je  Alphabet In. u   pregovorima  oko  moguće akvizicije  Fitbita,  tvrtke  specijalizirane  za  pametne narukvice i satove.  Ova tvrtka  se  ulaskom raznih kineskih brendova u  tržište  nosivih gadgeta počela suočavati s  izazovima cijena i gubitkom tržišta. Isto tako   Samsung  proizvodi  dobivaju sve veći interes potrošača, posebice od onih koji već posjeduju pametni telefon iste marke.

Prema podacima IDC-a,  Fitbit se našao na petom mjestu ljestvice s 2,9 milijuna isporučenih jedinica u prvom tromjesečju 2019. I imaju 5,9% udjela na tržištu.

Što se tiče Googlea, oni su potrošili 40 milijuna dolara početkom ove godine kako bi od Fossila nabavili mnoge tehnološke patente u vezi s pametnim satovima, a   planovi za tu imovinu nisu još uvijek jasni.  Isto tako  svjesni su da  na tržištu pametnih  satova samo neke tvrtke koriste njihovu platformu Wear OS za svoje proizvode  kao što su LG, Fossil,  a to nije dovoljno  za natjecanje s Apple Watch na tržištu.

Trenutna tržišna vrijednost  Fitbita iznosi oko 1,1 milijardu dolara.  Proizvodi uključuju  sportske narukvice i satove, ali imaju  velik dio vrijednosti   zdravstvenim podaci koje su prikupili kao partneri s različitim osiguravajućim kućama i   pružanju fitnesa i uslugama u zdravstvenom programu.

Nejasno je koju cijenu će Alphabet ponuditi za kupnju Fitbita, ali sigurno neće to biti mali iznos. Google i Fitbit odbili su bilo kakve komentare po tom pitanju. Ako akvizicija Fitbita bude uspješno provedena  Pixel  pametni sat  samo je pitanje vremena. 

 

Biste li v i kupili Pixel pametan sat?


Reci što misliš!