Sci-Tech

Upola jeftiniji internet i više od 50% povoljnije telefonske usluge za socijalno ugrožene

Upola jeftiniji internet i više od 50% povoljnije telefonske usluge za socijalno ugrožene
Pixabay

Iz HAKOM-a stižu lijepe vijesti. HT d.d., kao operator univerzalne usluge, obvezan je omogućiti socijalno ugroženim skupinama krajnjih korisnika minimalno dostupne brzine prijenosa od 4Mbit/s (paket MAXnet mini), pravo popusta od 50% na isti, 50 % popusta na naknadu za opciju neograničenog prometa te više od 50% popusta za javnu telefonsku uslugu korištenjem posebnog paketa HALOSuper 30, i to sve bez ugovorne obveze na 24 mjeseca.

Preostali popusti i pogodnosti, namijenjeni osobama s invaliditetom i drugim posebnim kategorijama krajnjih korisnika, također su definirani odlukom od 1. siječnja 2020., kada stupa na snagu izmjena Pravilnika o univerzalnim uslugama u elektroničkim komunikacijama. 

Također svim fizičkim i pravnim osobama treba se omogućiti brzinu prijenosa podataka od najmanje 4 Mbit/s koji nemaju tehničku mogućnost korištenja standardnih paketa ponuđenih na tržištu od 1. siječnja 2020.

S obzirom na to kako do 31. prosinca 2019. osnovna brzina prijenosa podataka iznosi najmanje 1 Mbit/s, na postojeće krajnje korisnike posebnog maloprodajnog paketa univerzalne usluge MAXnet mini, koji su sklopili ugovor za uslugu zaključno s gore navedenim datumom,  i dalje se primjenjuju cijene i uvjeti koji su vrijedili u trenutku potpisa ugovora, sve do podnošenja zahtjeva za brzinu od najmanje 4 Mbit/s.

HT je obvezan uvjete i cijene univerzalne usluge objaviti na svojoj početnoj internetskoj stranici te se upućuje korisnike postojećih paketa univerzalne usluge pristupa internetu da imaju pravo ostvariti veću brzinu pristupa internetu temeljem posebnog pisanog zahtjeva. 

Za sve dodatne informacije pogledajte službenu  HAKOM web stranicu.


Reci što misliš!