Sci-Tech

Windows 7 korisnici, nema više labavo. Vrijeme je za 10!

Windows 7 korisnici, nema više labavo. Vrijeme je za 10!

Ako još uvijek koristite Windows 7 sustav iz 2009. godine na svom stolnom računalu ili prijenosniku, Microsoft će vas mučiti obavijestima o prestanku podrške sve dok ne nadogradite sustav na Windows 10.

Od 15. siječnja 2020.  prestaju sve podrške za Windows 7  i  upozorenje koja objašnjavaju zašto bi  trebali nadograditi na Windows 10,   počet će se prikazivati na računalima  sa  Starter, Home Basic, Home Premium, Professional i Ultimate i Pro verzijama.  Korisnici sustava Windows 7 Pro koji su platili  proširene sigurnosne nadogradnje,  bit će pošteđeni.

Ako ste sada odmahnuli rukom, i pomislili da vas nije briga za prikazivanje upozorenja,  imajte na umu da  obavijest   će se  pojavljivati  prilikom uključivanja računala i tijekom rada  na zaslonu,  radnoj površini i  izborniku Start.  Time će vam se prekidati   normalan rad računala, a  što nema sumnje će vas dovesti do ludila.   

Microsoft vas je odlučio probuditi iz dugogodišnjeg sna, ali ne kao što princ budi  Trnoružicu, veće  će  vas maltretirati  upozorenjima preko cijelog zaslona.  Zato se  probudite iz dugogodišnjeg sna i prihvatite posla oko nadogradnje.

Metoda za besplatnu nadogradnju iako je  službeno završila u prosincu 2017., ali  dalje djeluje za uređaje s  važećim licencama za Windows 7 ili Windows 8.1. 

Evo uputa kako nadograditi  sustav na Windows 10 

  • Kliknite  na  Download tool now  (" Preuzmi alat sada " )
  • Po preuzimanju alata za stvaranje medija, otvorite ga i prihvatite uvjete licence. 
  • Odaberite opciju ' Upgrade this PC now ' i kliknite  Next .

  • Alat će vas upitati želite li zadržati sve ili krenuti ispočetka. Odaberite : Zadržite sve aplikacije i datoteke i nastavite.
  • Jednom kada kliknete na  tipku “Install” , Windows 10  započinje   preuzimanje  i instaliranje sustava.  Postupak će  potrajati  i računalo će se više puta ponovno pokrenuti.

  • Po završetku postupka morat ćete otići na izbornik "Postavke" - "Ažuriranje sustava Windows" - "Aktivacija" i  unijeti  Windows 7 ili Windows 8.x ključ proizvoda ako nije aktiviran,   kako bi se pretvorio u novu  digitalnu licencu  za Windows 10  na Microsoftovim poslužiteljima. 

Reci što misliš!