Sci-Tech

Apple se diskretno vraća na CES 2020

Apple se diskretno vraća na CES 2020

Apple se sprema vratiti na Consumer Electronics Show što ukazuje na to da je sada spremniji za suradnju s drugim tehnološkim tvrtkama. I to je jedan pozitivan pomak.

Apple je službeno sudjelovao na sajmu Consumer Electronics Show 1992. godine u Chicagu kada je tadašnji izvršni direktor John Schully predstavio Newton osobnog digitalnog asistenta s podrškom tipkovnice i stylusa, koji se pokazao  kao promašaj.  Sada se Apple vraća nakon 27 godina, ali svrha nisu promocije ili lansiranja novih hardverski proizvoda, već razgovori o privatnosti potrošača.

Da budemo precizniji, Jane Horvath, Appleova viša direktorica za globalnu zaštitu privatnosti, sudjelovat će 7. siječnja na okruglom stolu „Privatnost je sada strateški imperativ za sve potrošačke tvrtke", gdje će se diskutirati o tome kako tvrtke mogu graditi privatnost   s obzirom na veličinu,  propise i potrebe potrošača.

Okrugli stol  moderirat će voditelj istraživanja Wing Venture Capital -Rajeev Chand.   Erin Egan - glavna službenica Facebooka za zaštitu privatnosti,  održat će prezentaciju  "Budućnost je privatna",  a netko iz   Googleov je zadužen za  izlaganje o "privatnijem webu".  Pridružit će im se  još povjerenica Federalne komisije za trgovinu Rebecca Slaughter i Susan Shook globalna službenica za zaštitu privatnosti iz tvrtke Procter  & Gamble.

U isto vrijeme kad  će Apple  sudjelovati na okruglom stolu i vjerojatno održavanja raznih back-end sastanaka  s proizvođačima komponenti za kupnju buduće opreme,  Google, Microsoft, Amazon će iskoristili događaj za promociju svojih najnovijih proizvoda za kontrolu glasom, pokušati izazvati interes potencijalnih partnera i  pobijediti Apple.

MOŽDA VAS ZANIMA: Recenzija iPhone 11 - visokokvalitetna alternativa skupljim Apple pametnim telefonima

Iako Apple nije godinama direktno sudjelovao na CES-u,  tehnološki div sa sjedištem u Cupertinu  imao je suptilno  prisustvo. Zaposlenici tvrtke navodno su viđeni kako lutaju dvoranama  kako bi otkrili što radi konkurencija, a   prošle godine  postavili su gigantske banere s  natpisom  "Što se događa na vašem iPhoneu, ostaje na vašem iPhoneu",    ismijavajući  drugih tehnološke tvrtke  po pitanju propusta    privatnosti korisnika.

Osim toga proizvođači dodatne opreme svake godine popunjavaju izložbene prostore  nudeći kućišta i razne druge dodatke za Apple uređaje, a  Samsung i LG  pokazivali su  svoje televizore s podrškom za Appleovu uslugu streaminga videozapisa izravno na njima.  CES 2020 će se održati u Las Vegasu između 7.    i 10. siječnja, iduće  godine.

MOŽDA VAS ZANIMA: Apple Q4 2019: prihodi najviši ikada


Reci što misliš!