Sci-Tech

APLIKACIJE ZA KOMUNIKACIJU

WhatsApp usvojio još jednu funkciju Telegrama

WhatsApp usvojio još jednu funkciju Telegrama

WhatsApp poput konkurenta Telegrama, dobiva animirane naljepnice

Emoji, animirani GIF-ovi i naljepnice odličan su način za dodavanje zabavnih poruka u komunikaciji bilo da se radi o društvenim mrežama, porukama   ili komentiranju  na statusima, grupama i drugim dijelovima ove mreže. Sve to već imamo dostupno u   WhatsAppu, ali nemamo animirane naljepnice.  Barem još neko vrlo kratko vrijeme.

U najnovijoj beta  verziji WhatsAppa  2.20.10.,  pojavili su se  animirane  naljepnice.  Razlikuju se od standardnih  u tome što  izvode određene pokrete i  time postaju  vizualno atraktivnije.   Vrijedi napomenuti da su se obične naljepnice pojavile u   tek u listopadu 2018. godine. U to su vrijeme Telegram i Viber već imali takvu funkciju.

U početnoj fazi kao  korisnici imat ćemo   pristup do pet različitih  kategorija animiranih naljepnica, a  vremenom će ih biti sve više i više. Što se tiče internetskog prometa, praktički uopće  ne  utječu na podatkovnu tarifu,   zbog čega ih možete u potpunosti koristiti čak i za vrijeme roaminga. Prema web stranici WABetaInfo, naljepnice se mogu razlikovati od  države do države.

Programeri  WhatsAppa, na ovoj inovaciji  rade više od šest mjeseci, a navodno   u veljači ove godine  trebala bi biti dostupna svim korisnicima   ove platforme za  razmjenu poruka, fotografija i videozapisa  bilo da koriste  Android, iOS ili web inačicu.  Prema posljednjim podacima trenutno ima 1,7 milijarde mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta.    

Sada još samo čekamo da se FacebookWhatsApp i Instagram  spoje u jednu,  društvenu aplikaciju, što nam se nimalo ne sviđa iako se to polako događa iza kulisa.


Reci što misliš!