Sport

Tenis, ATP Masters

ATP "masters": Čiliću pet gemova protiv Murraya

ATP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić porazom je otvorio svoj drugi nastup na ATP "mastersu" u Londonu, njega je u susretu 1. kola skupine "John McEnroe" svladao prvi igrač svijeta Britanac Andy Murray sa 6-3, 6-2

Bio je ovo 15. međusobni susret Čilića i Murraya i 12. pobjeda Britanca.

Iako konačni rezultat sugerira kako je Murray lako došao do pobjede, to nije bio slučaj pogotovo u prvom setu u kojemu je Čilić imao čak pet "break-lopti" u tri različita servis-gema Murraya, no iskoristio je samo jednu, dok je Britanac iskoristio obje prilike za oduzimanje servisa našem igraču.

U svih pet prvih gemova dvoboja igrač na prijemu je imao barem jednu "break-loptu". Čilić je imao dvije u prvoj igri do kojih je stigao odličnim "passingom". No, Murray je prvu spasio odličnim servisom, dok se na drugu igrali, ali je Čilić promašio u izmjeni udaraca s osnovne linije. Već u sljedećoj igri Čilić je s dvije neforsirane pogreške izgubio servis samo da bi Murray vratio "uslugu" s dvostrukom servis pogreškom i dva promašena forhenda.

Nažalost, uslijedio je i treći uastopni "break" do kojega je Murray stigao zahvaljujući dvama promašenim forhendima Čilića. Naš je najbolji igrač stigao do "break-lopte" za smanjenje na 2-3, ali tada je Murray zabio asa, te do kraja prvoga seta nije dopustio Čiliću povratak u rezultatsku ravnotežu.

U drugom setu ponovno je Čilić imao prvi priliku za "break", ali Murray je tu opasnost otklonio asom. Svaki je igrač držao svoj servis do 2-2, a onda je Murray osjetio priliku u petoj igri, napao i odličnim forhendom stigao do "breaka". Čilić je kod rezultata 2-4 odigrao još jedan slab gem na svoj početni udarac i tu je susret bio završen.

U prvom susretu ove skupine "Japanac Kei Nishikori svladao je Švicarca Stana Wawrinku s uvjerljivih 6-2, 6-3.

Tako će u 2. kolu u srijedu Čilić igrati protiv Wawrinke, a Murray protiv Nishikorija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.