Sport

Nogomet, kvalifikacije za SP 2018.

Hallgrímsson: Remi protiv Hrvatske bio dobar rezultat za nas

Hallgrímsson: Remi protiv Hrvatske bio dobar rezultat za nas

Izbornik nogometne reprezentacije Islanda Heimir Hallgrímsson izjavio je u petak da bi remi protiv Hrvatske bio dobar rezultat za njegovu momčad.

"Mi uvijek idemo po pobjedu, ali bod u gostima kod Hrvatske bio bi dobar za nas. Hrvatska ima puno prednosti, njezini nogometaši igraju na višoj razini od naših, što se vidi i po tome u kojim klubovima igraju. Posebno se ističe vezna linija, koja je najbolja od svih reprezentacija", kazao je na konferencijji za novinare izbornik Islanda uoči kvalifikacijskog susreta za Svjetsko prvenstvo 2018., koji će se igrati u subotu pred praznim tribinama Maksimira.

On očekuje da Luka Modrić, koji se je nedavno vratio na travnjak nakon ozljede, bude u početnoj postavi Hrvatske.

Za Island neće igrati dva važna igrača, Alfred Finnbogason i Kolbeinn Sightorsson, no izbornik Hallgrímsson nije zabrinut zbog toga.

"Finnbogason je bio strijelac u sve tri dosadašanje utakmice kvalifikacija, a ja se nadam da će ovaj puta netko drugi nadomjestiti njegov golgeterski učinak. Pokazali smo da se možemo nositi sa jakim reprezentacijama, da smo se u stanju prilagoditi i mijenjati igru, te da imamo dobre igrače", dodao je Hallgrímsson.

Posljednji puta Hrvatska je protiv Islanda igrala prije tri godine u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. Tada je u gostima bilo 0-0, a na Makismiru je Hrvatska slavila sa 2-0.

"Rezultat te utakmice bio je loš za nas, ali ujedno ona je bila prekretnica za našu reprezentaciju. Od tada smo puno napredovali i vjerujem da ćemo to pokazati u subotu", kazao je izbornik Islanda.

Zbog kazne utakmica protiv Islanda igrat će se pred praznim tribinama Maksimira, ali to nije novost za Islanđane.

"Na startu kvalifikacija, protiv Ukrajine u Kijevu, također smo igrali pred praznim tribinama, a tako će biti i u Zagrebu. To je malo čudno, jer očekuješ da domaća ekipa ima strastvenu podršku svojih navijača. No, mi se na to ne smijemo obazirati i važno je da dobro uđemo u utakmicu. Uostalom, nakon dobrih rezultata na Euru više nas nitko ne podcjenjuje", kazao je kapetan islandske reprezentacije Aron Gunnarsson.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.