Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

Vatreni u siječnju na turniru u Kini

Vatreni u siječnju na turniru u Kini

Izabrana vrsta Hrvatske bit će u siječnju 2017. godine jedan od četiri sudionika prvog izdanja China Cupa.

Na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. godine u provinciji Guangxi, sudjelovat će i hrvatska nogometna reprezentacija, uz nacionalne selekcije domaćina Kine, Islanda - senzacije s Eura 2016. i suparnika Vatrenih u kvalifikacijama za SP u Rusiji - te Čilea, dvostrukog osvajača Copa Americe.

Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne dvoboje - parovi će biti određeni ždrijebom - a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.

"Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

"Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe", izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza, čija reprezentacija drži sjajno šesto mjesto na Fifinoj ljestvici.

"Vjerujem da će biti zanimljivo pokazati nogomet naše male zemlje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Veselimo se sudjelovati na prvom China Cupu kako bi Kinezi mogli saznati više o Islandu i našem nogometu", dodao je Geir Thorsteinsson, predsjednik Islandskog nogometnog saveza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.