Sport

Boks

Dvoboj Fury - Kličko ponovno otkazan

Dvoboj Fury - Kličko ponovno otkazan

Dvoboj za naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji između prvaka Britanca Tysona Furya i Ukrajinca Vladimira Klička, koji se trebao održati 29. listopada u Manchesteru, ponovno je otkazan zbog Britančeve nespremnosti.

Medicinska komisija koja je pregledala Furya zaključila je da "on zdrastveno nije sposoban za borbu", a to je već drugi puta da se zbog Furya odgađa meč s Kličkom, kome je 28-godišnji Englez uzeo titulu prošle godine u Duesseldorfu. Ranije ove godine "uzvrat stoljeća" je otkazan jer je Fury navodno ozlijedio gležanj, a kasnije se ispostavilo da je pao na doping-testu na zabranjenu supstancu nandrolon zbog čega će u studenome morati pred istražnu komisiju. Sada nisu navedeni razlozi otkaza, već je Fury proglašen nesposoban te mu je ukazano da će se "morati liječiti ako želi nastaviti trenirati".

Fury je već izgubio pojas po verziji IBF jer je istekao rok u kome je bio obvezan braniti taj naslov. Prošlog mjeseca Fury i Vladimir Kličko su se trebali susresti na konferenciji za tisak, ali se kontroverzni engleski boksač nije pojavio jer mu se navodno pokvario automobil.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.