Sport

Atletika

Sandra Perković "pokorila" i Pariz

Sandra Perković

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je s nizom pobjeda u disku nakon što je u subotu trijumfirala na natjecanju Dijamantne lige u Parizu s hicem od 67.62 metra.

Sandra je ove godine nepobijeđena u Dijamantnoj ligi, a ovo joj je bilo prvo natjecanje nakon osvajanja zlata u Rio de Janeiru.

Pobjednički hitac došao je u zadnjoj, šestoj seriji, u trećoj je prestupila, a nanizala je i hice od 61.75, 64.03, 66.80 i 65.65 metara. Sandra inače drži rekord ovog mitinga kada je prije dvije godine bacila 68.48.

"Iako sam umorna i nakon Olimpijskih igara nisam ni taknula disk ipak sam slavila u Parizu s pristojnim rezultatom. Cilj mi je bio zadržati nepobjedivost i to sam ostvarila. Želim pobjedu u na finalu Dijamantne lige u Zuerichu", kazala je Perković poslije pobjede. Dvostruku olimpijsku pobjednicu ove sezone očekuju još mitinzi u Zuerichu 1. rujna i Zagrebu 6.rujna.

Drugo mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon (64.36), a treće svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero (61.98).

Perković je već ranije osigurala pobjedu u Dijamantnoj ligi, a sada ima 60 bodova, 44 više od drugoplasirane Caballero.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.