Sport

Rekordnih 450 prijavljenih za treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

Rekordnih 450 prijavljenih za treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

Rekordnih 450 prijavljenih iz 12 zemalja, među kojima su i hrvatska Ironwoman Đurđica Orepić, glumica Ecija Ojdanić, voditeljica Ana Radišić i sportaš Mario Valentić, natjecat će se ove nedjelje na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu koji je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini.

Najvažnija utrka na Falkensteiner Punta Skala triatlonu je Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini (1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja) na kojoj će nastupiti oko 140 natjecatelja, od čega je polovina iz inozemstva.

Među prijavljenima je i triatlonka Đurđica Orepić, poznata i kao IRONWOMAN, koja je svoj prvi maraton otrčala s 47 godina. Đurđica od tada pobjeđuje na natjecanjima diljem svijeta, a nedavno je osvojila kvalifikaciju za IRONMAN World Championship 2016. koji se održava na Havajima.

„S velikim zadovoljstvom sudjelujem na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu. Održava se u predivnom mjestu s predivnim hotelom, to je rajski dio područja oko Zadra. Ovaj ću triatlon odraditi sa srcem i raduje me što ćemo svi triatlonci ondje biti zajedno, mislim da će to biti odlično druženje", govori Đurđica.

Poznati fitness trener i veliki zaljubljenik u sve sportove Mario Valentić već treći put dolazi na  Falkensteiner Punta Skala triatlon i ove će godine plivati dva kilometra u štafeti. U sastavu štafete sudjelovat će i austrijska reprezentativka Sara Vilić koja se u Punta Skali priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Na Prvenstvu Hrvatske natječu se također i Dejan Patrčević, pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life u Hrvatskoj sa pretrčanih 56 kilometara, te Slovenac Matija Meden koji je prije dva tjedan na Malti pobijedio na utrci dugog triatlona.

„Jako volim trčanje, za mene je ono najbolje fizičko i psihičko „resetrianje" i unatrag dvije godine postalo je moj način života. Treninzi na otvorenom, priroda, pozitivna energija, vlastiti napredak iz treninga u trening, utrke i divna poznanstva samo su neke od stvari za koje sam se zakačila i od njih se više ne odvajam. Veselim se Punta Skali i svoju ću dionicu otrčati najbolje što mogu", rekla je voditeljica Ana Radišić koja će ovaj vikend na triatlonu trčati 21 kilometar.

Najmasovnija utrka je ona s pet i deset kilometara trčanja na koju se prijavilo preko 200 natjecatelja, većinom rekreativaca. Posebnost ove utrke je u tome što natjecatelji tijekom nje odlučuju hoće li trčati pet kilometara odnosno jedan krug ili deset kilometara odnosno dva kruga. Velika zaljubljenica u trčanje, glumica Ecija Ojdanić, pokušat će prijeći ovu atraktivnu dionicu uz more dugu deset kilometara.

„Volim trčati jer me trčanje opušta, prazni mi glavu i diže raspoloženje. Priznajem da sam postala pomalo ovisna. No, bolje biti ovisan o trčanju negoli, primjerice, o pušenju", izjavila je Ecija.

„Na ovogodišnjem triatlonu u plivanju, vožnji bicikla i trčanju mogu se natjecati rekreativci svih nivoa fizičke spremnosti, kao i profesionalci. Natjecatelji mogu birati između čak četiri različite discipline: Supersprint Triatlon, trčanje dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara, Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onaj s štafetama te Akvatlon", pojasnio je direktor utrke Zlatko Parać.

I ove godine u pripremi je spektakularno sportsko događanje na jednoj od najljepših lokacija uz bogate nagrade koje su osigurali Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY Hrvatska.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.