Sport

Jedrenje

Fantela i Marenić pobjednici prestižne regate u Hyeresu

Fantela i Marenić pobjednici prestižne regate u Hyeresu

Hyeres je ujedno najprestižnija regata u jedrenju olimpijskih klasa

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić pobjednici su prestižne regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu.

Svjetski prvaci su u plovu za odličja sačuvali vodeću poziciju i pobijedili s ukupno 29 negativnih bodova trijumfirali ispred njihovih velikih suparnika Australaca Matthewa Belchera i Williama Ryana (44). Treće mjesto u ovoj klasi pripalo je Argentincima Lucasu Calabreseu i Juanu de la Fuentesu (54).

Fantela i Marenić su osvajanjem Hyeresa potvrdili da su najveća nada hrvatskog jedrenja koje bi na Olimpijskim igrama u Riju konačno moglo doći do prvog odličja u povijesti.

U "kraljevskoj" klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić je osvojio devetu poziciju u Hyeresu nakon što je plov za odličja okončao kao posljednji, deseti. Slavio je Australac Jake Lilley ispred sunarodnjaka Olivera Twedella i Francuza Jonathana Loberta.

U klasi 49er Zadrani Pavel Kostov i Petar Cupać su nakraju osmi jer su i plov za odličja završili kao osmi. Pobijedila je novozelandska posada Burling-Tuke.

U klasi "laser" je pobijedio Nijemac Phillip Buhl, Tonči Stipanović je završio kao trinaesti, a Filip Jurišić 16., dok je u ženskom laser radialu Sandra Lulić je bila šesnaesta.

Jedriličarska regata u francuskom Hyeresu, treća je po redu na programu Svjetskog kupa. U ciklusu Svjetskog kupa Hyeres se jedri nakon Melburnea i Miamija, a prije regate u Weymouthu koja je početkom lipnja i regate u kineskom Qingdau, sredinom listopada na kraju sezone.

Hyeres je ujedno najprestižnija regata u jedrenju olimpijskih klasa, koja svoj status zaslužuje i prije formiranja Svjetskog kupa unatrag nekoliko godina, pod okriljem Međunarodnog jedriličarskog udruženja - World Sailing.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.