Sport

Nogometni mercato

Službeno: Tevez u Shanghai Shenhui za 84 milijuna eura

Službeno: Tevez u Shanghai Shenhui za 84 milijuna eura
Twitter / @BocaJrsOficial

Nekadašnji napadač argentinske nogometne reprezentacije, 32-godišnji Carlos Tevez u četvrtak je kompletirao prelazak iz Boca Jnuiorsa u Shanghai Shenhuu, a procjenjuje se kako je kineski klub za Teveza platio odštetu od 84 milijuna eura

"Shanghai Greenland Shenhua dogovorio je transfer s Boca Juniorsima i Carlos Tevez se službeno priključio našem klubu", objavio je kineski prvoligaš.

Ovime je Tevez postao šesti najskuplji nogometaš u povijesti, iza Paula Pogbe, Garetha Balea, Cristiana Ronalda, Gonzala Higuaina i Neymara. No, prema osobnom dohotku Tevez bi mogao biti najplaćeniji igrač na svijetu, jer bi mu tjedna plaća trebala iznositi oko 750,000 dolara.

Tevez je boravak u svom najdražem klubu Boca Juniorsima okončao na sjajan način, prije dva i pol tjedna postigao je dva pogotka u 4-2 pobjedi protiv najvećeg rivala River Plate kojom je Boca osigurala naslov prvaka Argentine.

Tijekom boravka u Europi Tevez je igrao za West Ham United, Manchester United, Manchester City i Juventus iz kojega se 2015. vratio u Bocu za koju je igrao na početku karijere, od 2001. do 2004.

Za reprezentaciju je Tevez u 76 nastupa postigao tek 13 pogodaka.


Reci što misliš!